Dubbeltje van Tornado Dames 1 valt aan de verkeerde kant

Foto:

In een spannende wedstrijd in Lemelerveld, laat op de zaterdagavond in het Heidepark, duurde het bijna tweeëneenhalf uur voordat de balans kon worden opgemaakt. Uiteindelijk trok de thuisploeg tot groot enthousiasme van het talrijke thuispubliek met 15-13 aan het langste eind. Trainer/coach Gerjan Heerkes doet verslag.

“Daarvoor was het een wedstrijd geweest, met verschillende gezichten. Set 1 ging tot 5-5 gelijk op, waarna De Bevers heel vlot wegliepen naar 17-7 daarna kwamen we nog wel terug, maar ook de eindfase in deze set was voor de Lemelervelders: 25:-17(1:0).”

“Set 2 werd een spannende, waarbij de ploegen elkaar niet veel toegaven. Tornado had het beste eindschot en maakte het gelijk in sets: 23-25 (1:1). De derde set hetzelfde beeld, al hadden we in het midden van de set kansen om een groter verschil dan drie punten op de borden te krijgen. Uiteindelijk kwamen de Bevers er op het voorhun juiste moment, er op en er over: 25-23 (2:1).”

“Weer een achterstand en weer trok onze jonge ploeg de rug recht. In de voor ons beste set vandaag de middag werd vanaf het begin afstand genomen en hoewel de thuisploeg onder luide aanmoedigingen van het publiek nog wel terugkwam, was de finish er in 20-25(2:2).”

“In de tiebreak was het niet zozeer het mooie spel dat het tot een spannende apotheose maakte, maar maakte spanning het voor de neutrale toeschouwer (met de vraag of die überhaupt bestaan en er bij waren) tot een thriller. De wissel op 8-7 en tot aan de 13-13 niet meer dan een punt verschil. De winst ging naar de thuisploeg: 15-13 (3:2).”

“Uiteraard win je liever, maar als de adrenaline wat gezakt is, kunnen we tevreden zijn met de 2 punten die we mee kunnen nemen na zo’n wedstrijd. We hebben met elkaar kunnen constateren dat er nog lucht naar boven is, in de opbouw van onze jonge ploeg. Als we dan ook nog kunnen gaan beschikken over alle speelsters die fit zijn, worden ook de mogelijkheden vanaf de kant wat groter. Volgende week uit naar Kampen, ook altijd lastig!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen