Opnieuw verlies voor Langeveen 1

Vandaag moest het eerste elftal van VV Langeveen het in de 4e competitieronde opnemen tegen SDOL uit Luttenberg. Er was iets goed te maken naar de zwakke nederlaag van vorige week. Daarom moest er gewonnen wonnen om aansluiting te houden met de rest. Onder zonnige omstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt.

Het duel begon en er werd door beide ploegen goed verzorgd voetbal gespeeld, door Langeveen 1 werd er meteen druk gezet op de spelers van SDOL  waardoor er een 1 op 1 situatie ontstond achterin dat kan gevaarlijk zijn maar om de spelers van de tegenpartij niet aan het voetballen te krijgen moest dat gebeuren. Er werden aan beide kanten kleine kansen gecreëerd. In  de 37e minuut werd er gescoord door een defensieve fout de bal moest worden weggekopt maar in plaats daarvan schoot de speler van Luttenberg de bal in de touwen. Met een 0-1 gingen de mannen aan de thee, maar er moest zeker meer gebeuren in de 2e helft om die 3 punten in huis te houden.

Alwin Buter werd gewisseld door een blessure waardoor Simon Schroder uit de jeugd zijn plaats innam. Met een paar verschuivingen in het elftal begonnen we aan de 2e helft. Na de rust werd er meteen meer druk gezet en de kansen kwamen er, Simon Schroder een keer alleen op de keeper af maar werd aan de kant geduwd door de verdediger. Even later kreeg Daan Heveling op een mooie positie nog een vrije trap maar schoot de bal teveel naar het midden waardoor de keeper de bal makkelijk kon pakken. De druk werd alsmaar groter waardoor Luttenberg voor de counter ging en ook een paar keer gevaarlijk eruit kwam. In de 79e minuut werd er door een counter gescoord met een 1 op 1 situatie en de wedstrijd was gespeeld. Even later volgde de 0-3.

Volgende week moet er worden gespeeld tegen Hoonhorst. En dat is geen onbekende tegenstander, want 3 jaar geleden werd hier nog met 5-0 van gewonnen in de voorbereiding. Langeveen 1 zal er alles aan doen om toch weer een wedstrijd te gaan winnen en zich met 3 punten te mogen verblijden. De aftrap is om 14.00 in Langeveen op sportpark ’t Schreuder.