STEVO 1 en Wijhe’92 delen de punten

Vanmiddag deelden het eerste elftal van STEVO en Wijhe’92 de punten op De Peuverweide. STEVO 1 nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong op Wijhe. De Wijhenaren kwamen na rust, in de 47e minuut, op 1-1 en in die uitslag kwam geen verandering meer. De teams maakten er voor het publiek een aantrekkelijk schouwspel van. Het spel golfde in het merendeel van de wedstrijd op en neer.

De eerste corner was voor STEVO 1 in de 3e minuut. Wijhe stichtte na 6 minuten gevaar voor het thuisdoel uit een vrije trap. Het tempo in de wedstrijd lag lekker hoog en zo ontstond er een aardig schouwspel zonder dat er echt goed gevoetbal werd.

Na een mogelijkheid voor Wijhe in de 9e minuut, was het Niels Wigger die 3 minuten later de bal voorlangs het doel schoot. STEVO 1 had daarna vooral problemen linksachter waar de snelle rechterspits van Wijhe de verdediging van de Geesternaren menigmaal in verlegenheid bracht. Ook probeerden de bezoekers veelal de bal achter de verdediging van STEVO 1 te leggen en daar dan met de snelle mensen voorin gebruik van te maken. Dat lukte in de 1e helft nog niet optimaal. Wel was dat het geval direct na rust in de 47e minuut. Opnieuw werd de bal achter de verdediging van STEVO gelegd. Keeper Roy Kreuwel kwam nog wel snel uit, maar kon niet voorkomen dat een aanvaller van Wijhe de bal over zijn hoofd het doel inwerkte. Wijhe ging na het doelpunt goed door en even leek het erop dat STEVO 1 in de verdrukking kwam. Vanaf de 65e minuut nam de thuisploeg het roer weer over en de supporters hadden er geloof in dat het goed zou komen. Niels Wigger had een mogelijkheid om de winnende te maken. De keeper van Wije was al verslagen, maar de bal van de voet van Niels ketste af op een tegenspeler, net voor de doellijn.

Tom van Bentheim schoot in de 72e minut net naast na goed aangeven van Ruben Bekhuis en Wijhe had in de 89e en 91e minuut nog 2 levensgrote kansen, maar een overwinning voor de Wijhenaren zou het spelbeeld geweld hebben aangedaan. Al met al een terechte 1-1 en beide ploegen konden daarmee wel leven.