Dames VKC’03 heeft eerste overwinning binnen

De waterpolovrouwen van VKC’03 hebben de eerste zege van het seizoen geboekt. Thuis tegen Schuurman BZC 2 uit Borculo werd met 6-4 gewonnen. “Na 2 nederlagen wilden we vandaag de 3 punten in Tubbergen houden. Schuurman BZC was in onze ogen een sterke tegenstander en dus een grote uitdaging. Mooi dat het dan lukt om de zege te pakken”, zegt VKC-speelster Marly Stopel.

VKC Dames 1 startte goed en fel aan de wedstrijd, en kwam dan ook snel op een voorsprong die ze konden vasthouden. De marge bleef echter klein en hierdoor zocht BZC nadrukkelijk gaatjes in de Tubbergse verdediging dat tot de aansluitingstreffer kon leiden. Door uitstekend keeperswerk van Marlot Ziemerink werd keer op keer een tegendoelpunt voorkomen. In de laatste periode wist VKC Dames 1 de 3 punten over de streep te trekken door enkele tactische en gecontroleerde aanvallen.
“De 3 behaalde punten zijn belangrijk voor de groep”, laat Stopel weten. “Ook al loopt het nog niet helemaal lekker, het is toch een mooie bevestiging voor de investering in trainingsarbeid en de kwaliteit die in de groep zit.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen