Tubbergse teams presteren boven verwachting op Internationaal D-toernooi

De 8e editie van het internationaal toernooi voor D-Junioren in Tubbergen is gewonnen door FC Twente. De prestaties van Team Tubbergen en TVC’28 zijn ook om trots op te zijn. Dit jaar waren opnieuw Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) uit binnen- en buitenland aanwezig om dit toernooi glans te geven. Vele toeschouwers hadden de weg naar Tubbergen gevonden, waardoor het wederom een prachtige dag was voor de voetbalfans in Tubbergen.

De organisatie van het Internationaal D-toernooi kan terugkijken op een mooie voetbaldag. Het niveau van het voetbal lag hoog en er waren veel technische hoogstandjes te zien van de jonge voetballers. Aan het eind van de dag werden de prijzen uitgereikt door de jeugdvoorzitter van TVC’28, Paul Olde Dubbelink. Hij had positieve woorden voor de talenten. “Ik weet zeker dat we een grote groep van jullie over 8 á 9 jaar terug gaan zien op televisie!” Olde Dubbelink gaf de winnende trofee aan de aanvoerder van de D2 van de FC Twente Voetbalacademie (VA). Zij wisten in de finale af te rekenen met Sparta Enschede. Een finale die zij verdiend wonnen, met ruime cijfers (4-0).
De aanvoerders van de teams mochten ook een woordje doen bij het ophalen van de prijs. De aanvoerders waren onder de indruk van het toernooi. “Wij vonden dit een mooi toernooi en we hopen dat we volgend jaar terug mogen komen.” Thijs Konings, van Club Brugge, werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.
Opnieuw een sterk deelnemersveld
Net als de afgelopen jaren was het de organisatie gelukt om een toernooi met aansprekende clubs te presenteren. Clubs als Vitesse, FC Twente, De Graafschap en FC Utrecht hadden de weg naar sportpark De Grote Moat weer gevonden. Daarnaast vertegenwoordigden Club Brugge, KV Mechelen en Lierse SK de zuiderburen. Duitse deelnemers dit jaar waren Arminia Bielefeld en SC Paderborn. Ook was de D1 van TVC’28 weer één van de deelnemers. Net als Team Tubbergen. Dit is een samengesteld team met spelers uit de D1-elftallen van de clubs uit de gemeente Tubbergen.
Een primeur dit jaar was de deelname van de amateurverenigingen Quick’20 uit Oldenzaal en Sparta Enschede. Dit is een wijziging ten opzichte van de eerste 7 edities van het Internationaal Jeugdtoernooi. Niet eerder deden andere amateurclubs uit de regio mee aan dit prestigieuze toernooi.
Tubbergse teams presteren boven verwachting
Zowel Team Tubbergen als TVC’28 openden vanochtend goed op het toernooi. Team Tubbergen wist FC Twente VA op een 1-1 te houden en TVC’28 won zelfs met 1-0 van FC Emmen. Team Tubbergen wist vervolgens te winnen van De Graafschap (4-2) en Arminia Bielefeld (1-0). Dit resulteerde in een zeer knappe 2e plek in de poule, op doelsaldo achter FC Twente VA. In de kruisfinales rekende de Tubbergse selectie af met FC Utrecht. Hierdoor speelde Team Tubbergen tegen Vitesse om de 5e plek en dit werd na strafschoppen beslist in het voordeel van Team Tubbergen. Een geweldige prestatie waar de geselecteerde spelers uit de gemeente heel trots op mogen zijn.
TVC’28 wist het goede begin tegen FC Emmen geen vervolg te geven tegen Club Brugge (5-0 verlies) en Vitesse (0-3 verlies). Ondanks dat eindigden de Tubbergenaren op een 3e plaats in de poule, boven FC Emmen. In de kruisfinales wist TVC’28 verdienstelijk af te rekenen met FC Groningen/Cambuur Leeuwarden, na strafschoppen. Waarna de strijd om de 9e plek werd verloren van De Graafschap. Dus sloot TVC’28 het toernooi af als nummer 10 en ook dat is een zeer goede prestatie.
q82whd0i7hk2z7sybgdeczql2
Amateurverenigingen verrassen vriend en vijand
Sparta Enschede en Quick’20 wisten de toeschouwers ook te verrassen. Beide clubs eindigden in de poulefase op de eerste plek. Sparta Enschede wist het uiteindelijk zelfs tot de finale te schoppen, maar hierin bleek het kansloos tegen FC Twente. Quick’20 moest in de troostfinale zijn meerdere erkennen in Club Brugge, waardoor zij knap 4e werden.
Dagprogramma
De dag werd om 09.30 uur geopend door wethouder Roy de Witte en de jeugdvoorzitter van TVC’28, Paul Olde Dubbelink. Vanaf 10.00 uur gingen de wedstrijden in de 4 poules van start tot 12.30 uur. Na de lunch werd begonnen met de kruisfinales. Omstreeks 15.30 uur trapten FC Twente en Sparta Enschede af voor de finale. Aansluitend werden de prijzen dus uitgereikt door Olde Dubbelink. Hij maakte van de gelegenheid ook gebruik om alle vrijwilligers te bedanken. “Ik wil alle 80 tot 90 vrijwilligers bedanken, waaronder ook de scheidsrechters van vandaag. De meeste vrijwilligers hebben toch een vrije dag op moeten nemen.”
m6n9y5rsedft2k84zeca8bu1j
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen