Dynamo (nog) te sterk voor knokkend Tornado

Foto:

Het werd niet een derbystrijd met veel spanning en dramatiek, want daarvoor was het verschil gistermiddag eenvoudigweg (nog) te groot. De hoofdmachten van Tornado Geesteren en Dynamo Tubbergen stonden aan het net in een volle Ransuil. Gerjan Heerkes, trainer/coach van Tornado Dames 1, doet verslag.”De speaker had de teams voorgesteld aan het talrijke publiek en zag dat de wedstrijd begon met 2 foutservices. Met 25-17 en 25-12 kon Dynamo Tubbergen in de eerste beide sets door eenvoudigweg de foutenlast te beperken duidelijke setwinsten op de borden spelen.”

“Vanaf de 3e set kwam er aan onze kant een stuk onverzettelijkheid boven en hebben we Dynamo 2 sets lang laten werken voor de punten. In set drie ging het tot 20-20 gelijk op en werd voor elke vierkante meter gevochten. We kregen het voor elkaar om de foutenlast te beperken en er een wedstrijd van te maken, met ondersteuning van het publiek. In de eindfase van set 3 maakten we zelf nog te snel de fouten en won Dynamo de set en de wedstrijd (3:0, 22-25).”

“Set 4 ging ook gelijk op, maar waar we in set drie niet bij de les waren, wisten we nu met de goede inzet en concentratie wel als eerste de 25 te bereiken. Daardoor bleef er een punt in de Ransuil en hadden beide partijen vrede met deze uitslag.”

“Wij hebben domweg nog veel trainingsuren nodig om constanter te kunnen leren spelen en hebben deze wedstrijd kunnen zien, dat het niveau haalbaar is, maar niet vanzelf komt. Motto: talent mag, inzet moet!”

dsc00149

Tornado 2
In de thuiswedstrijd tegen Apollo 3 werd het de dames van het tweede team van Tornado Geesteren al meteen duidelijk dat het geen gemakkelijke kluif zou worden. Speelster Loes Kuipers doet verslag: “Apollo had een sterke aanval en goed blok. Het begin van de eerste set ging gelijk op, beide ploegen werkten hard voor elke bal. We liepen nog even uit, door een aantal mooie ballen over mid en een geweldig blok-punt van Iris, maar in de eindfase kwam Apollo echter terug door een aantal foutjes aan onze kant en ging de set naar Apollo: 19-25 (0-1).”

“Vol goede moed en enthousiasme begonnen we aan de 2e set. Het werd een spannende set waarbij beide ploegen niks toegaven aan elkaar. Door tactische balletjes van Yvette naar rechtsachter en  een mooie serveserie van Silke kwamen we op voorsprong en maakte de tweede set af! 25-22 (1-1). Set drie begonnen we sterk, de foutjes werden minder en speelden vrij uit en door een serveserie van Pleuni kwamen we al snel op voorsprong. In de eindfase van de set werd het echter iets rommeliger aan onze kant en kwam Apollo weer bij. Gelukkig herpakten we ons op het juiste moment en ging ook de derde set naar ons: 26-24 (2-1)”

“Gebrand op de overwinning gingen we de 4e set in. Er werd fanatiek geknokt voor elke bal en punten werden gemaakt. Apollo had de hoop nog niet opgegeven en ging sterker spelen.  Aanvallend kwamen we moeilijk door het ijzersterke blok van de tegenstander en ook de tactische balletjes werden van de grond gehaald. We scoorden nog een aantal mooie ballen over mid maar Apollo trok deze set aan het langste eind: 17-25 (2-2).”

“Een vijfsetter dus, alles of niets! Beide ploegen begonnen sterk en het ging gelijk op tot een stand van 8-8. Door een goede serveserie kwam Apollo op voorsprong, we knokten voor elke bal en kwamen nog terug maar door een sterke aanval, een goed blok met daartegenover een aantal foutjes aan onze kant ging ook de laatste set naar de club uit Borne: 11-15. We moesten genoegen nemen met 2-3 in sets. Volgende week spelen we tegen Flevoll en gaan we natuurlijk voor de volle winst! 28 november spelen we thuis om 21.15 tegen Twente’05.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen