Jeugdopleiding TVC’28 in top 100 amateurvoetbal

De jeugdopleiding van voetbalvereniging TVC’28 staat wederom in de Nederlandse top 100.In de regio Twente behoort de Tubbergse club tot de top 4, samen met Quick’20 (Oldenzaal), Excelsior’31 (Rijssen) en Oranje Nassau (Almelo). Naast deze 4 genoemde clubs staan er nog 5 andere Overijsselse verenigingen in deze top 100, te weten d’Olde Veste uit Steenwijk, Genemuiden, Schalkhaar, Rohda Raalte en Be Quick’28 uit Zwolle.

De rangschikking is tot stand gekomen door onderzoeker Hans Waterschoot uit Nuenen, die alle amateurverenigingen in het land onder de loep heeft genomen.

Paul Olde Dubbelink, jeugdvoorzitter van TVC’28, is uiteraard in zijn nopjes met de eervolle ranking. “Ondanks het feit dat het misschien niet een waterdichte analyse is, is dit het resultaat van een prima functionerende jeugdafdeling. Gekwalificeerde trainers, adequate leiders en een door de technische commissie uitgestippeld beleid hebben de club structureel hogerop gebracht. Onze hoogste jeugdteams spelen op landelijk niveau. Dit seizoen komt A1 uit in de 3e divisie en B1 in de 4e divisie. Ook ons meisjes A-team, waarin speelsters uit de hele gemeente Tubbergen uitkomen, speelt inmiddels op het hoogste amateurniveau in Oost Nederland. Aan dit prachtige resultaat hebben tal van clubmensen een actieve bijdrage geleverd, hiermee zien zij hun inspanningen beloond. Deze waardering stimuleert de club om op de ingeslagen weg verder te gaan. Het is belangrijk om op een goed niveau te spelen, omdat de opvolgers van de huidige 1e en 2e selectie uit onze eigen jeugdopleiding komen.”

tvc28-sportcomplex

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen