Reutum 1 positioneert zich in de middenmoot

Onder prachtige omstandigheden heeft Reutum 1 vandaag de uitwedstrijd tegen UD uit Weerselo gespeeld.Op een nieuw kunstgrasveld werd er om 14.00 uur afgetrapt. De wedstrijd begon gelijkwaardig en de eerste kans was voor de thuisploeg. Een schot van spits Imming werd knap gekeerd door Kevin Tulk. Hierna nam Reutum 1 het heft in handen, een mooi schot uit de draai van de weer fitte Wout Mensink spatte uiteen op de lat. Hierna bracht Jord van der Aa uit een mooi aangesneden vrije trap de Reutummers op voorsprong. Reutum 1 stopte hierna niet en combineerde er veelvuldig op los. In de 30e minuut was er weer een grote kans, nu voor Niek Brunninkhuis die bal te gehaast naast en over het doel schoot.

UD reageerde door de rechtsback na al 35 minuten te vervangen. Tot aan de rust waren er nog 2 kansen voor Reutum. Niek Brunninkhuis trof de paal en een schot van Ron Brunninkhuis ging rakelings voorlangs. Die 0-1 bleek de ruststand.

Reutum begon weer sterk aan de 2e helft, maar na 5 minuten gaf de scheidsrechter een zeer discutabele penalty. De spits ging wel heel dankbaar naar de grond na contact met Jord van der Aa. De penalty werd feilloos ingeschoten: 1-1. Reutum 1 ging daarna door met het goede spel. Een hoekschop werd goed teruggelegd bij de tweede paal maar niemand stond klaar om de bal binnen te schieten. In de 60e minuut werd de schade nog groter. Een afstandsschot werd gekeerd door Kevin Tulk, maar de tweede bal werd ingeschoten door UD: 2-1 achterstand. Totaal tegen de verhoudingen in, maar wel de realiteit. In de 65e minuut was er weer een makkelijk gegeven strafschop, maar nu voor de bezoekers. Deze werd echter te zwak ingeschoten door Jord van der Aa en gekeerd door de keeper.

Maurice Kuipers kwam vervolgens in het veld voor Stijn Slaghekke. Een gouden wissel, want nog geen minuut later stifte hij de bal in de verre hoek: 2-2. Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd met enkele forse overtredingen van UD kant om de Reutumse aanvallers af te stoppen.

De goed invallende Maurice Kuipers gaf nog een voorzet op het hoofd van Niek Brunninkhuis en had zelf nog een kans op de 2-3 uit een voorzet van Roel Mensink. Wouter Plegt was nog een keer gevaarlijk, maar zijn schot ging voorlangs. Rob Veelers kwam in de 80e minuut in het veld voor de moegestreden Roel Mensink. Er werd niet meer gescoord en daardoor komt Reutum 1 in de middenmoot te voetballen. Een compliment voor Ties leferink die zijn eerste basisplaats uitstekend volbracht.

Over 2 weken speelt Reutum 1 de verre uitwedstrijd tegen EMMS, een team wat in het verleden altijd een lastige tegenstander bleek te zijn. Alle supporters zijn weer van harte welkom.