Tornado Dames 2 behaalt in vijfsetter toch winst op Flevoll

Na een spannend verloop van de wedstrijd tegen Flevoll wist het tweede team van Tornado Geesteren zich op tijd te herpakken.Manon Jansen doet verslag: “Omdat Tina weerink en Yvette Maathuis helaas niet mee konden spelen, werden we versterkt door Marlon Bekhuis en Merel Klein Haarhuis. We begonnen onze wedstrijd erg fanatiek. Door een serve serie van Loes, kwamen we al snel op een 5-0 voorsprong. We gingen enthousiast door en na 2 time-outs van Flevoll stonden we al 10-3 voor. Door een goede servedruk van onze kant had Flevoll er moeite mee een aanval te leveren. Zo behielden wij onze voorsprong ook in de eindfase van de 1e set. Een setstand van 17-25 was het resultaat, en het eerste puntje ging naar ons.”

“Vol goede moed begonnen we dan ook aan de 2e set. In het begin van deze set liepen we gelijk op, maar doordat onze tegenpartij veel snelle ballen over de buitenkant begon te spelen, sloot ons blok te laat. In de verdediging werd goed teruggevochten, maar de vele eigen fouten aan onze kant deden ons toch de das om. Met een eindstand van 25-17 ging het tweede punt naar Fleringen.”

“De 3e set was een herhaling van de 2e. Flevoll bleef stug doorgaan met de lastige ballen over buiten. We hadden nog steeds problemen in de blokkering en Flevoll scoorde hierdoor veel. Ondanks dat onze libero, Marlou Wigger, een dijk van een wedstrijd speelde, eindigde deze set met een 25-20 voor Flevoll.”

“In de 4e set werd alles op alles gezet; we knokten voor een vijfsetter. Marlou haalde alle ballen weer van de vloer en ons blok herpakte zich. Flevoll werd hierdoor flink onder druk gezet. In de lange rally’s kwamen wij sterk naar voren en pakten we de punten. Hierdoor kon Flevoll niet terugkomen en wonnen wij met 22-25. Dit leidde tot een setstand van 2-2.”

“In de 5e set was het alles of niets en natuurlijk gingen wij voor de winst. Door met lef te spelen scoorden we een aantal mooie punten. Wederom ging onze verdediging voor alle ballen, dit werkte dan ook in het nadeel van Flevoll. Na een voorsprong van 5-8 voor Tornado wisselden we van kant. We gaven alles en pakten de laatste set met volle overtuiging. De eindstand was 9-15 voor ons en hiermee namen we 3 punten mee naar Geesteren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen