Dynamo Dames 1 kan winstlijn niet doorzetten

Het eerste damesteam van Dynamo Tubbergen had afgelopen zaterdag weer een uitduel op het programma staan. Deze keer was het de verkapte derby tegen Rivo dames uit Rijssen. Dynamo Dames 1 kwam in deze wedstrijd langzaam op gang, zag de 1e set naar de thuisploeg gaan, maar heerste de daaropvolgende 2,5 set. Helaas kon het in de 4e set op het juiste moment niet doordrukken waardoor er (weer) een 5e set aan te pas moest komen. Daarin bleek Rivo de langste adem te hebben.

Rivo begon de 1e set voortvarend, legde veel serve-druk op de mat en daardoor kwam het Dynamo-spel aanvankelijk niet helemaal uit de verf. De Rijssenaren bleven goed en geconcentreerd spelen en wist de 1e set met 25-19 naar zich toe te trekken.
In de 2e en 2e set waren de rollen omgekeerd. Passend was het oke en Dynamo kwam in de flow. Met name de midaanvalsters konden zich uitleven en scoorden er lustig op los. Mareille Huiskes wist de lijnen uitstekend uit te zetten en daardoor werden de 2e en 3e set redelijk eenvoudig gewonnen (22-25 en 16-25).
Dynamo Dames 1 had de 4e set moeten winnen en de kans daarop was ook zeker aanwezig. Complimenten voor de ploeg uit Rijssen die zich niet met 1 punt naar de kantine lieten sturen. Knokkend voor elk punt ging de 4e set met 25-23 naar Rivo. Een kleine domper voor de Tubberger dames. Weer een vijfsetter. Iets waar Dynamo onderhand wel behoorlijk mee bekend is. Toch kwamen de Tubbergenaren niet onder de dreun uit en kwam te laat op gang in de 5e set. Bij de kantwissel was het 8-5 in het voordeel van Rivo. Dynamo kon niet dichterbij komen en met 15-11 ging de wedstrijd naar de Rijssense ploeg.
De conclussie achteraf? Jammer van de 4e set, maar toch heeft Dynamo Dames 1 ook weer vele goede dingen laten zien. Zaterdag komt om 16.30 uur de nummer 2 van de eerste divisie naar Tubbergen. Kangeroe uit Hardenberg heeft 26 punten uit 9 wedstrijden, Dynamo 24 uit 8 wedstrijden en kan bij 4-0 of 3-1 winst de Hardenberger dames op de ranglijst voorbij komen. Maar dan zullen de messen weer geslepen moeten zijn.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen