VKC’03 Heren 1 wint in Friesland

Met maar liefst 9 doelpunten was Rob Kienhuis namens VKC’03 de gevierde man in het uitduel bij De Granaet in Dokkum. De zege in het aantrekkelijke duel was terecht voor de Tubbergenaren, die zich handhaafden op de eerste plaats.

Versterkt met onder andere jeugdspeler Floris Baas begon het team van Peter Jonkman niet erg overtuigend aan de eerste periode. Ondanks dat het liet zien deze wedstrijd gemakkelijk naar haar hand toe kon zetten, werd het onnodig spannend gehouden door ietwat knullig verdedigingswerk. Desondanks liet VKC andermaal zien over een uitmuntende aanvalslinie te beschikken en sloten het eerste part af met een 4-6 voorsprong. Na een korte bespreking schakelde VKC de 2e en 3e periode een tandje bij en werd de Friese muur flink op de proef gesteld. De Granaet kon dit tempo niet bijbenen en door enkele goed uitgespeelde aanvallen stelde VKC de zege relatief snel veilig. In het restant van de wedstrijd kregen de Friezen onder andere 4 strafworpen toegekend en wisten zo de schade zo enigszins binnen de perken te houden, eindstand 10-18.
De uitslag is tekenend voor de verhoudingen binnen het team dit seizoen. Het is de meest scorende ploeg in de competitie maar de verdediging stelt andermaal de defensieve kwetsbaarheid bloot dat een koploper zich eigenlijk niet mag veroorloven. Ter vergelijking, de hekkensluiter kreeg pas 2 doelpunten meer tegen dan VKC (72 om 70) en dus blijven er ondanks de stand op de ranglijst voldoende aandachtspunten voor trainer/coach Jonkman.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen