Vasse 1 pakt verdienstelijk punt bij De Tukkers 1

Gisteren stond voor het eerste elftal van SV Vasse de wedstrijd tegen koploper De Tukkers 1 op het programma. De Vassenaren staan onderaan, dus er was vandaag niks te verliezen. En met dien verstande werd ook afgereisd richting Albergen.

Trainer/Coach Bert Stokkingreef kon op deze zondag voor het eerst sinds lange tijd weer beroep doen op laatste man Randy Pegge, hij was fit genoeg om aan zijn 3e competitie wedstrijd van het seizoen te beginnen. Ook werd Walter Kemna terug gehaald van Sv Vasse 2 om zo meer grip op het middenveld te krijgen en stond Erik Rijsman voor het eerst dit seizoen in de basis. Enige tegenvaller is dat doelman Remco Bolscher pas na de winterstop weer inzetbaar is, tot die tijd en misschien nog wel langer staat doelman Rick Lansink onder de lat want hij liet ook vandaag weer zien dat hij wel degelijk een gelijkwaardige sluitpost is. Jordy Blankenvoort bleek in de warming-up niet fit genoeg waardoor Rick Haarhuis in de basis op de rechtsback positie begon. Door al deze wisselingen begonnen John Nijhuis, Jordy Blankenvoort en Len Veelers op de bank.
Vasse begon afwachtend en liet het initiatief aan de gastheren. De kansen waren ook op het begin ook voor de Tukkers. Velthof en Egberink van de Tukkers kwamen beide in goede scoringspositie maar tot een goal kwam het niet. Vasse kwam er een paar keer uit via een counter maar tot een doelrijpe poging kwamen zij ook niet. De laatste minuten voor rust liet Vasse het initiatief toch meer bij de gastheren wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige aanval met een voorsprong tot gevolg. Het was Robin Schär die de 1-0 tegen de touwen schoot en dit was ook direct de ruststand.
In de rust werd aangegeven dat er vandaag wel degelijk wat te halen viel maar we moesten zelf er in geloven. De tukkers kwamen na rust goed uit de startblokken en waren wederom gevaarlijk maar de defensie en keeper Lansink waren wederom een sta in de weg. Een kwartier na rust kreeg Vasse een vrije trap. Op dat moment was John Nijhuis al al in het veld gekomen voor Bjorn Egberts en nog voordat de vrije bal werd genomen kwam onze “Glen” ook wel in het dagelijkse leven Len Veelers genoemd in het veld voor Erik Rijsman. Dit bleek een gouden wissel want hij schoot direct de 1-1 in het doel. Vasse kreeg hierdoor nog meer vertrouwen en drong zelfs nog meer aan en kreeg nog een paar kleine kansen maar het moest alert zijn op het spel van de koploper. De gastheren hadden vandaag veruit het meeste balbezit maar wisten dit niet om te zetten in doelpunten en dit was de verdienste van de blauwwitten. Even leek het erop dat Vasse nog een penalty kreeg maar de scheidsrechter was het hier niet mee eens. Na een paar minuten blessuretijd blies de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en werd het punt als een overwinning gevierd. Met dit spel én vertrouwen kan oefenmeester Stokkingreef verder maar dan moet er elke week deze strijd worden geleverd.
En dat kan aanstaande zondag want dan komen de geelzwarten van BVV Borne op bezoek. De degradant uit de 3e klasse kent een wisselvallig seizoen. Uit de tot nu toe neergezette resultaten valt af te lezen dat het merendeel van de wedstrijdpunten in eigen huis wordt gepakt. Dat moet vertrouwen geven voor de formatie van Bert Stokkingreef waarbij de steun van de supporters zeker niet kan worden gemist.