De Tukkers 1 pakt periodetitel na knotsgekke wedstrijd

In een eerste seizoenshelft met pieken en dalen, kon De Tukkers 1 afgelopen middag de 1e periode in de wacht slepen. Er moest dan wel gewonnen worden op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. Die ploeg bungelt in de onderste regionen van de 4e klasse A, maar dat geeft geen zekerheid voor De Tukkers 1, want ook tegen Vasse 1 werd eerder dit seizoen niet gewonnen (1-1). Op een lastig bespeelbaar hoofdveld van Vroomshoopse Boys werd ternauwernood gewonnen: 1-2.

Na de prima 4-0 overwinning op Fleringen 1, hoopte De Tukkers 1 die lijn door te trekken. Daar leek de ploeg in de beginfase van het duel gehoor aan te geven, want binnen het kwartier was het al twee keer raak voor de ploeg uit Albergen. Bauke Haarhuis zorgde met een vrije trap voor de eerste treffer. Zijn inzet werd door niemand aangeraakt en belande zodoende achter de doelman van Vroomshoop. De Tukkers 1 bleef hierna doorgaan en scoorde al snel de 0-2. Op aangeven van Wout Borgerink scoorde Matthijs Klumpers. Prima assist en een afronding uit het boekje.
Na de 0-2 werd de koploper slordig en gaf het de thuisploeg gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Eerst was het Jesse Wessels die zich verslikte en niet veel later ging Robin Eidhof in de fout. Vroomshoop kreeg hierdoor de opgelezen mogelijkheid om terug te komen, maar liet dit na. Al met al was het een eerste helft waarin De Tukkers 1 de dominante ploeg was en zichzelf vergat te belonen. Want de kansen op een ruimere voorsprong waren er wel degelijk. Zo zagen Bauke Haarhuis en Robin Schär zichzelf in kansrijke positie, maar beide heren wisten het net niet te vinden. Voor Vroomshoop was het tegenhouden en hopen op een uitbraak. Dit lukte maar zelden, waardoor het echte gevaar achterwege bleef. Een terechte 0-2 ruststand.
Na rust leek De Tukkers 1 even de weg kwijt, aangezien het Vroomshoop een aantal keren liet komen. Eerst was het Ruud Hesselink die nog redding kon brengen, maar de tweede aanval was raak. De bal werd vanaf de rechterkant laag voor het doel gebracht, waarna verdediger Mart Oude Nijeweeme de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman werkte: 1-2. Slecht werd er niet gespeeld, maar het afmaken van de kansen was het grootste euvel bij de ploeg van Remco van der Weide. Kans op kans werd gecreëerd, maar niet benut, waardoor het heel lang spannend bleef.
Na ruim een uur spelen leek de beslissing daar. Bauke Haarhuis trok naar binnen en schoot via de rug van Ruben Hulshof raak, maar laatstgenoemde bivakkeerde in buitenspelpositie waardoor de treffer werd afgekeurd. Vroomshoop deed zichzelf een kwartier voor tijd tekort door rood te pakken. Hierna kreeg De Tukkers 1 nog legio kansen op de 1-3, maar gescoord zou er niet meer worden. Daardoor gaat de eerste periode in de 4e klasse A naar de Albergse ploeg. Aanstaande zondag speelt het de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Slagharen is EMMS de tegenstander.
Tukkers 2
Trainer/coach Peter Eidhof van De Tukkers 2 kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft van zijn elftal. Met een aantal uitstekende wedstrijden nestelt de ploeg zich momenteel in de bovenste regionen. Afgelopen zondag moest de laatste wedstrijd voor de winterstop worden afgewerkt tegen Rigtersbleek 2, alleen werd dat een lichte teleurstelling. “We waren te slordig in ons positiespel en hadden de tegenstander veel meer pijn kunnen doen”, aldus Peter Eidhof na afloop van de wedstrijd. Zijn ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. De openingstreffer kwam op naam van John Koopman na een slechte terugspeelbal bij de bezoekers uit Enschede.
Snel na de openingstreffer kwam Rigtersbleek op gelijke hoogte. Met een diepe bal achter de verdediging werd Sander Kemperink geklopt: 1-1. De gasten bleven hierna goed spelen en kwamen ook verdiend op voorsprong. Uit een voorzet werd de 1-2 tegen de touwen gekopt. In de tweede helft had De Tukkers 2 het betere van het spel, maar wist het de kansen, die het weldegelijk kreeg, niet te benutten. Uiteindelijk werd er nog wel een punt gepakt door een treffer 20 minuten voor tijd.
Een gelijkspel dus als afsluiter van de eerste seizoenshelft en dat verdient de ploeg eigenlijk niet, want het zette onlangs zelfs een reeks neer van 9 ongeslagen wedstrijden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen