MVV 1 neemt afstand van onderste regionen

Gisteren stond voor het eerste elftal van MVV’29 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Dedemsvaart op het programma. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om aan te haken bij de middenmoot en om afstand te nemen van de onderste ploegen.

MVV 1 begon de wedstrijd goed. Er werd goed druk gezet op de ietwat onzeker ogende verdediging van Dedemsvaart. Dit leidde tot enkele schoten van afstand, maar niet tot de openingstreffer. Na een dik half uur spelen was het dan toch raak. Cas oude Avenhuis kapte en draaide rond de 16 en schoot vervolgens de bal met links prachtig hoog in het doel: 0-1. 2 minuten na de 0-1 was het alweer gelijk. Patrick Pater stoomde op langs de zijlijn en kapte te makkelijk 2 man uit. Uit zijn voorzet kwam de bal via een hand van een speler van Dedemsvaart bij de spits van diezelfde ploeg. Deze wist wel raad met dit cadeautje: 1-1. Het laatste kwartier van de 1e helft was van beide ploegen niet best. Enkel verdediger Olav Pots wist nog enig gevaar te stichten met een poeier van 30 meter die net geen doel trof. Ruststand 1-1.

Het eerste halfuur van de 2e helft was een kopie van  het laatste kwartier van de 1e helft. Het was niet bepaald denderend van beide kanten. Wel was er veel vechtlust te zien en werden er enkele felle duels uitgevochten. Een kwartier voor tijd besloot de nummer 6 van Dedemsvaart om een kopstoot uit te delen aan Wouter Sand. Terwijl iedereen op het complex dit zag, besloot de scheids het weg te wuiven. Dit was wel het startsein voor de Harbrinkhoekers om er een schepje bovenop te doen. Vanaf dat moment begon MVV 1 weer beter te voetballen en zodoende kwam de verdediging van Dedemsvaart weer onder druk te staan. Vleugelflitser Joost Oude Geerdink wist in de 85e minuut een gaatje te vinden in de verdediging van de thuisploeg. Hij poortte zijn tegenstander waardoor de bal bij Ramon Lesker kwam. Die hield de bal goed bij zich, wachtte op de inkomende Cas Oude Avenhuis en gaf deze bal bij hem in de loop mee. Diezelfde speler schoot 5 minuten voor tijd MVV 1 naar de bevrijdende 1-2. De zwart-witten gooiden het vervolgens achterin dicht en gaf nauwelijks meer wat weg. Het werd zelfs nog 1-3. Koen kopte in de blessuretijd een prachtige voorzet vanaf de rechterkant heel simpel binnen, dit aangezien hij een halve meter groter was als zijn bewaker. Eindstand 1-3.

Zo gaat MVV 1 met een goed gevoel de winterstop in. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat 25 januari op het programma. Een thuiswedstrijd tegen SC Enschede, welke zal beginnen om 14.00 uur.