Rob Scholten en Silke Tulk grandioos in Reutum

Foto: Onbekend

Gisteren was de laatste wedstrijddag van de Grolsch Champions Tour voor de onderdelen Veld en Zetten.

De baan van KV Reutum, waar ook het EK in 2016 zal worden gehouden, lag er weer prima bij. Iedere wedstrijddag zijn vrijwilligers van de Reutummer klootschietvereniging vroeg in touw om de baan blad- en takvrij te maken. Zo ook afgelopen zaterdag.
De organisatie van de Grolsch Champions Tour ligt in handen van de kernploegcommissie, een commissie van de Nederlandse Klootschietbond. De Champions Tour is een competitie om te bepalen welke sporters in de kernploeg komen. Elke wedstrijddag worden er 2 Veld-wedstrijden en 1 Zet-wedstrijd gegooid. Aan het einde van de competitie tellen de 4 beste resultaten voor op het Veld-onderdeel en de 2 beste resultaten bij het Zetten.
Dames
Bij de dames was het voorafgaand aan de laatste wedstrijddag op het onderdeel Veld nog spannend. Silke Tulk, lid van KV Kleine David, streed met name tegen Kim Schurink (KV de Toekomst) en de 2 zussen Lindsay en Joyce Leussink.
Uiteindelijk bleek dat Tulk de beste papieren had en met een maximale score van 40 punten op het veld te winnen. Bij het onderdeel Zetten pakte ze eveneens de volledige winst door op 2 wedstrijddagen dit onderdeel te winnen. Silke Tulk kreeg de medaille uit handen van bondscoach Egbert Boschman.
Heren
Rob Scholten, lid van KV Niej Haarbig, wist op de laatste dag zijn zege veilig te stellen. De 25-jarige inwoner van Harbrinkhoek wist beide wedstrijden te winnen en bleef zodoende zijn naaste concurrent Melle Analbers (KV Ons Streven) nipt voor in het eindklassement. De rollen waren bij het onderdeel Zetten omgedraaid. Melle Analbers won dit onderdeel door de maximale score van 30 punten te pakken, Rob Scholten werd op dit onderdeel 2e. De winnaars ontvingen hun medaille uit handen van bondscoach Jan Wiegers.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen