STEVO 1 maakt zich op voor KOSC

Foto: STEVO Geesteren

Nadat de weergoden het eerste elftal van STEVO deze zondag niet goed gezind waren en het duel tegen SDC’12 in Denekamp geen doorgang kan vinden, lijkt het erop – gezien de voorspellingen voor komend weekeinde – dat de weersomstandigheden zondag wel voldoende zijn om te voetballen.

STEVO ontvangt thuis op de Peuverweide het Ootmarsumse KOSC, de ploeg van trainer/coach Walter Weghorst. KOSC heeft dit seizoen nog niet echt zijn draai kunnen vinden. Volgens de geleerden in Ootmarsum is het team goed genoeg voor de 2e klasse, maar heeft het in dit eerste jaar nog wat aanpassingsproblemen. De stand op de ranglijst lijkt niet zo slecht met een plaats in de middenmoot, maar de afstand met de nummer laatst PH Almelo is slechts 3 punten. Voor de Ootmarsummers is het duel tegen STEVO 1 dan ook cruciaal. Wil KOSC zich in een wat veiliger zetel nestelen, dan moet er gewonnen worden.

STEVO 1 leeft meer ontspannen naar de derby toe. Met 22 punten uit 13 wedstrijden staat het maar 3 punten af van de nummer 2 van boven, Voorwaarts Twello. Trainer/coach Peter Reekers heeft de zaak goed op de rit bij het eerste elftal en in de wandelgangen wordt louter positief gesproken over zijn aanpak en werkwijze. Het gevoel is dus goed bij spelers en trainer.

Voor zondag tegen KOSC is de druk bij de Geesternaren dan ook wat minder dan bij de Ootmarsumers. Gevaar wat om de hoek kan liggen door het goede gevoel is onderschatting. STEVO 1 is nog niet zover dat het zich onderschatting van een tegenstander kan veroorloven. De trainer en staf zullen deze week, in de aanloop naar het duel, daarvan hun spelers het meeste moeten doordringen. Met de juiste instelling zondag tegen KOSC moet het goed komen achter de ‘dann’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen