TVC 1 op bezoek bij Rigtersbleek

Eind jaren ’80 bezat het eerste elftal van TVC’28 een gouden selectie. Met eigen jongens werden er, onder de bezielende leiding van Peter Peters, 2 kampioenschappen achter elkaar gevierd. In het seizoen 1989-1990 werd TVC 1 kampioen bij Rigtersbleek. De promotie naar de 2e klasse was een feit. Vervolgens heeft de hoofdselectie van TVC’28 het 7 seizoenen volgehouden in de 2e klasse. Kortom, de Tubbergse club heeft goede herinneringen aan het veld bij Rigtersbleek.

Minder goede herinneringen zijn er aan TVC 1 – Rigtersbleek van dit seizoen. In de eerste ontmoeting speelden de Tubbergenaren de meest bizarre wedstrijd uit de clubgeschiedenis. TVC 1 kwam met 2–0 voor maar zag kans het duel alsnog met 2–3 uit handen te geven. Nota bene tegen een tegenstander die lange tijd met negen man speelde. Bas Postma was met 2 doelpunten de grote man bij ‘De Bleek’. Ook in het vervolg van de competitie bleef de spits trefzeker.

Inmiddels heeft Rigtersbleek zich opgewerkt naar de 2e plek op de ranglijst. TVC 1 staat 10e, net buiten de gevarenzone. Kunnen de mannen van trainer/coach Douwe Jansen ook in de rest van de competitie buiten schot blijven? Dat is de doelstelling. Punten pakken in de textielstad zou in dat streven prima passen. Beslist niet onmogelijk want in het eerste duel stonden de Tubbergenaren ook lange tijd op winst. Wie het wil meemaken is zondag van harte welkom aan de G.J. van Heekstraat in Enschede. Om 14.00 uur wordt afgetrapt.

TVC 2

Het tweede team van TVC’28 reist zondag naar Huissen voor de confrontatie met Jonge Kracht 2. Het eerste duel werd door de Tubbergenaren met 2–1 gewonnen. Het zou wat zijn wanneer de ploeg van trainer/coach Paul Oberjé dat huzarenstukje ook op vreemde bodem kan opvoeren. TVC 2 bezet samen met Rohda Raalte 2 de 2e plek op de ranglijst. Jonge Kracht 2 is voorlaatste. Op de kleigrond in Huissen gaat zondag de bal om 10.30 uur rollen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen