STEVO 1 onderuit tegen Lemelerveld

Het eerste elftal van STEVO is vanmiddag verrassend onderuit gegaan in en tegen Lemerleveld. De laatstgenoemden, onderaan de ranglijst, streden vandaag voor hun laatste kans en de tomeloze inzet werd beloond met een 2-1 overwinning.

Zonder Lemerlerveld tekort te willen doen, de Geesternaren hadden deze wedstrijd nooit mogen verliezen. Alles leek er ook op in het eerste kwartier dat dit zou gebeuren. STEVO 1 speelde fris van de lever en aanvallend. Lemelerveld hanteerde de counter en het was even bij de les blijven als de thuisploeg uitkwam. De voorwaartsen van Lemelerveld bezorgenden STEVO 1 dan toch het nodige werk.

Na het eerste kwartier was het vuur en vlam spel van STEVO 1 grotendeels verdwenen en het voetbal oogde af en toe wat nonchalant. De opbouw bij STEVO 1 stokte en het flitsende spel was er niet meer. Slecht uitwerken in de 24e minuut van STEVO 1, werd ook nog eens afgestraft met een doelpunt voor Lemelerveld. Vanaf 25 meter verdween de bal laag over de grond binnenkant paal in het doel van keeper Roy Kreuwel. Een flinke tegenvaller, maar nog niet onoverkomelijk.

Met Tom van Bentheim in de ploeg na 30 minuten voor Stijn Harmelink werd de aanval van STEVO 1 meer versterkt. Ondanks de wissel kon de Geesterse ploeg tot aan de rust echter geen potten meer breken, wat het ook probeerde. Na de thee was een uithaal van Ruben Bekhuis bijna direct al succesvol en Niels Wigger had in de 50e minuut pech dat zijn schot binnen de 5 meter van het doel op de keeper van Lemelerveld strandde.

Even leek het erop dat STEVO haar ritme weer zou vinden, maar in het vervolg van de wedstrijd ging het vaak veel te gehaast te werk. Lemelerveld profiteerde enkele keren bijna optimaal. Tot 2 keer toe verscheen het alleen voor keeper Roy Kreuwel. Geluk voor STEVO 1 in die fase. Echter, de 3e keer was het wel raak en met de 2-1 voorsprong voor Lemerlerveld sloeg de paniek toe bij STEVO 1. Met 5 spitsen voorin probeerde het uit alle macht de wedstrijd een draai te geven. Dat lukt eerst in de 89e minuut toen Tom van Bentheim de bal binnenschoot. De tijd was echter te kort om minimaal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.