VV Oldenzaal te sterk voor Fleringen 1

Foto: VC Fleringen

VV Oldenzaal is de laatste wedstrijden aan een goede reeks bezig. De ploeg van trainer/coach Clemens Zwijnenberg sluipt naar de top en is volop in de race voor de titel. De achterstand op de koplopers is 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld in een competitie waarin de verschillen uitermate klein zijn tussen de bovenste acht ploegen op de ranglijst. Daar stond tegenover dat de Fleringers afgelopen week eindelijk weer eens een driepunter scoorden en toch met enig vertrouwen waren afgereisd naar de Boeskoolstad.

Trainer/coach Tim Meijerink kon nog geen beroep doen op Dion Wissink die pas komend weekend weer beschikbaar is. Daar komt bij dat Jasper Schepers voorlopig nog niet hersteld is zodat Dries Koopman, Peter Beukerink en Mans Booyink de bank bezetten.

Voor rust leidde dat niet tot doelpunten. Oldenzaal creëerde een voortdurend veldoverwicht waar Fleringen 1 zich moest beperken tot de counter. Dat deden de gasten met veel inzet en dat viel zeker te prijzen. Voetballend was Oldenzaal de bovenliggende ploeg. Het hield de posities goed bezet en bleef rustig opbouwen, zoekend naar openingen die echter spaarzaam waren. Onder aanvoering van Emiel Booyink en een weer uiterst solide doelman Raymond Booyink had Oldenzaal het er maar moeilijk mee. Tim Nijhuis mikte op de lat met een fraaie kopbal en Hosan Sahim trof de paal. Aan de andere kant kwam Jelmer Tijink 2 keer over in fraaie scoringspositie maar in plaats van de kortste weg naar het doel te zoeken schoot hij niet echt met scherp naast en over het Oldenzaalse doel.

Na rust kwam Fleringen 1 zomaar op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop mocht Hielke aan de Stegge voor de tweede keer de bal voor het doel brengen. Hij vond Jelmer Tijink op maat die knap bij de eerste paal de 0-1 mocht binnen tikken. Het was het sein voor Oldenzaal om de duimschroeven aan te draaien en de ploeg van Clemens Zwijnenberg vond vooreerst tot 2 keer over doelman Raymond Booyink op hun pad die een treffer in de weg stond. Een drietal wissels bij Fleringen 1 waarbij Dries Koopman voor Jasper Slaghekke, Peter Beukerink voor Jeffrey Heithuis kwam en Mans Booyink voor Steven Schepers. Uit een hoekschop werd de gelijkmaker een feit. Eerst redde Raymond Booyink nog fraai, maar de rebound was even fraai als ook wel verdiend.

Fleringen 1 bleef knokken voor een goed resultaat, maar liep in de slotfase tegen een strafschop aan na een ongelukkige overtreding van Dries Koopman. En daarmee kregen de Fleringers niet wat ze op basis van inzet wel verdienden, maar de beste spelende ploeg was Oldenzaal dat uiteindelijk terecht de punten in huis hield. Met dezelfde bevlogenheid is Fleringen echter zeker niet kansloos in de komende wedstrijden en daar kan de nodige moed uit geput worden. Volgende week komt NEO op bezoek op ’t Reuvekamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen