Jolly Jumpers U20 gaat op voor het landskampioenschap

Als alleen de reguliere competitie hoefde te worden gespeeld, dan waren de meiden van Jolly Jumpers onder 20 jaar nu landskampioen. Ze zijn namelijk als 1e geëindigd in de U20 Eredivisie. Gezien de moordende concurrentie van met name een aantal gerenommeerde ‘basketbalbolwerken’, een ware topprestatie.

Maar het is basketbal, en dus wordt de strijd om het landskampioenschap beslist in een ‘final four’. De basketbalsters van Jolly Jumpers U20 gaan als trotse nummer 1 naar deze play-offs en nemen het daarin eerst op tegen de dames van Loon Lions uit Landsmeer. Mart Kieftenbeld, sinds november vorig jaar de trainer/coach van Jolly Jumpers U20, ziet goede kansen voor zijn ploeg bij de play-offs: “Ik denk dat we een mooie uitgangspositie hebben om het tweeluik met Loon Lions in te gaan. Maar we zullen deze ploeg met het respect benaderen dat ze verdienen, ze zijn niet voor niets 4e geworden in deze sterke competitie. Ik denk dat de bovenste 4 ploegen dicht bij elkaar staan qua niveau, wat maakt dat iedereen van iedereen kan winnen. We zullen scherp moeten zijn en het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken en bewijzen. Als we hard blijven werken en ons aan de gemaakte afspraken houden kunnen we meedoen om het eremetaal. Daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen!”

Laura Steggink, aanvoerder van het Tubbergse team, is het eens met haar coach. Ook zij ziet zeker kansen in de play-offs. “We staan nu bovenaan in de competitie, dat geeft het hele team natuurlijk veel zelfvertrouwen. We hebben in de competitie al bewezen dat we van iedereen kunnen winnen. Dit maakt dat we zeker een goede kans hebben om landskampioen te worden.”

Landskampioenschap

Zowel Mart als Laura vindt dat het VU20 team van Jolly Jumpers een heel goed en ook heel leuk seizoen doormaakt. De behaalde 1e plaats in de competitie is natuurlijk een geweldig resultaat, maar de toegift in de vorm van de komende ‘final four’ doet beiden naar meer verlangen. Laura daarover: “Ik heb dit seizoen als erg leuk en vooral ook leerzaam ervaren. De coachwissel in november was wel een dieptepunt, maar dit werd erg goed hersteld door de komst van Mart. Het mooiste aan dit team vind ik dat we een écht team zijn. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en dat merk je ook, er zijn geen groepjes binnen het team. Als je op topniveau wilt spelen zijn er natuurlijk weleens wat kleine irritaties maar dat is heel normaal. De mooiste momenten van dit seizoen waren toch wel dat we wonnen van Landstede en van Landslake Lions. Hierdoor zijn we als team gegroeid. Het mooiste moet natuurlijk nog komen: landskampioen worden!

Ook coach Mart geeft aan dat voor hem de echte hoogtepunten de komende weken nog komen. “Maar de groei die we zowel aanvallend als verdedigend hebben doorgemaakt de afgelopen periode is erg positief te noemen. Ik denk dat we verfrissend en allround basketball spelen op dit moment, met veel tempo en beweging zowel met als zonder bal. Er is een sterke wil om dit alles aan te pakken en te verbeteren, en dat is een compliment aan het team. Verder is het mooi om te zien hoe Maud Droste en Judith Oude Voshaar zich echt in de rotatie hebben gewerkt en van grote waarde zijn voor onze ploeg. Op dit moment spelen we echt met alle 10 de meiden en dat kan omdat iedereen haar rol kent en deze ook accepteert. Daardoor draait de ploeg om de ploeg en niet om het individu. Het is ook een mooi compliment voor het team dat Laura Steggink en Noëlle Droste voor respectievelijk onder-18 en onder-16 Nederlands team zijn geselecteerd. Mooie individuele prestaties, verdiend ook, en mede mogelijk gemaakt door het team dat ze in staat stelt om zich te onderscheiden.”

Henry’s rol

Wie zich volgens de speelsters ook al het hele seizoen onderscheidt is Henry Sahdo. Henry’s rol in het team is het bijhouden van de statistieken, en waar nodig vervult hij ook de rol als fysiotherapeut. Laura: “Wij zijn als team erg blij met Henry. Je kunt aan alles zien dat hij het geweldig vindt om deel uit te maken van ‘de beste team van Nederland’, zoals hij dat zo mooi kan zeggen.”

Bus van TMZ

Ook is het team blij met de mogelijkheid die TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) biedt om bij uitwedstrijden (er wordt landelijk gespeeld dus de dames zijn vaak lang onderweg) in een grote bus van de (thuis)zorgorganisatie te reizen. Laura: “Het voordeel van de bus is dat je grotendeels gezamenlijk reist. Dit maakt dat je veel met elkaar praat omdat je meestal zo’n 2 uur onderweg bent. Er komen veel verhalen los in de bus! En het is natuurlijk ook fijn voor onze ouders, die dan niet zo vaak hoeven te rijden. We zijn TMZ daarom erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van de bussen.”

Mart Kieftenbeld concludeert: “Het coachen van Jolly Jumpers bevalt mij zeer goed. Het is een zeer ambitieuze groep meiden die hard willen werken om de gezamenlijke doelen te bereiken. Daarbij staan ze erg open voor coaching en dat maakt mijn werk een stuk makkelijker. De sleutel van het succes tot nu toe is de wil van de meiden om hard te werken en dan niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor elkaar. We zijn in de afgelopen maanden echt een team geworden, een grote rode machine!”

Het play-off programma

Halve finale 1: Zaterdag 2 mei 2015 om 13.00 uur in Landsmeer: Loon Lions – Jolly Jumpers

Halve finale 2: Zaterdag 9 mei 2015 om 16.00 uur in Tubbergen: Jolly Jumpers – Loon Lions

De andere halve finales gaan tussen de nummers 2 en 3 van de reguliere competitie, respectievelijk Yellow Blizzerds/Landstede uit Zwolle en Grasshoppers uit Katwijk.

De eventuele finale wordt gespeeld op zaterdag 16 mei 2015 om 12.30 uur in de geweldige hal van het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen