Riwald Dakar Team winnaar van Libya Rally 2015

Foto: Riwald Dakar Team

Hoewel ze niet voor een overwinning deelnamen aan de Libya Rally is heeft het Riwald Dakar Team op overtuigende wijze de titel op hun naam kunnen schrijven. Wel met gemengde gevoelens, zo laat het team met nadruk weten, want tijdens de woestijnrally overleden ook 2 collega’s uit andere teams.

De wedstrijd in Marokko, bestaande uit pittige duinen en verradelijke stenen paden waar je makkelijk een lekke band kunt krijgen, is één van de geplande testen voor de komende Dakarrally in Zuid-Amerika. De opmars van het Riwald Dakar Team begon eigenlijk vanaf etappe 2, welke ze wonnen. Vervolgens klommen ze ‘zelfs’ naar de 1e plaats in het algemeen klassement (auto’s, buggy’s en trucks) en vertikten het deze plaats nog weer af te staan.

“Na een zeer bewogen week voor sport zijn we, ondanks onze overwinning in de Libya Rally, in gedachten bij onze overleden collega’s”, liet Gert Huzink na zijn finish in Marrakesh weten. De Mandervener doelde daarmee op de Belgen die afzonderlijk van elkaar het leven verloren, de 46-jarige motorrijder Steve VandenBerghe en de 42-jarige Jurgen Damen.

Chauffeur Huzink werd in zijn Tatra-truck van het Riwald Dakar Team geassisteerd door Tubbergenaar Rob Buursen als navigator en monteur Ed Wigman uit Giesbeek. Uiteindelijk moesten de mannen tijdens de laatste proef toch nog flink aan de bak, met listige navigatie en zelfs nog een losgeschoten luchtslang. Maar desondanks haalden de mannen de finish met de snelste tijd in het gecombineerde klassement.11196354_924993604190871_5576653966757990366_n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen