David & Goliath toernooi afgelast

Foto: Redactie

Volgend weekend zou de jaarlijkse ‘clash’ tussen David & Goliath plaatsvinden bij VV Reutum. Dit toernooi is ieder jaar het slotakkoord van het traditionele toernooiweekend bij VV Reutum, sinds enkele jaren onder de vlag van hoofdsponsor Kamphuis Sloopwerken.

De toernooicommissie heeft echter inmiddels de aangemelde clubs uit de gemeente Tubbergen op de hoogte gesteld van het besluit het gehele toernooi niet door te laten gaan, bovenal aangezien het eerste elftal van de Reutummers nog in de nacompetitie actief is. Ook het Kamphuis toernooi op 30 mei kan geen doorgang vinden, omdat enkele aangemelde teams zich hebben teruggetrokken wegens andere verplichtingen.

David & Goliath toernooi

Het experiment met deze unieke formule, dat in 2004 tijdens het 60-jarig jubileum van VV Reutum het levenslicht zag, bleek een schot in de roos. Het naar de bijbelse David en Goliath vernoemde toernooi, waaraan zo veel mogelijk gemeentelijke verenigingen deelnemen, vaardigt iedere club hun sterkste seniorenteam en sterkste F-team af. Vervolgens wordt een toernooivorm gespeeld, waarbij de resultaten van de F-teampjes in hun onderlinge competitie even zwaar tellen als die van het vlaggenschip van hun vereniging. Na afloop van de wedstrijden worden de behaalde punten van het F-team en het eerste elftal bij elkaar opgeteld.

Nacompetitie

Onlangs heeft het eerste elftal van VV Reutum de nacompetitie in de 4e klasse A behaald. Hierin heeft dit team het tweeluik tegen EMOS met winst afgesloten en zodoende staat het in de finale van de nacompetitie. De return wordt gespeeld op 31 mei, de dag waarop het David & Goliath toernooi gepland stond. Daarom heeft de toernooicommissie besloten om het toernooi af te gelasten.

De toernooicommissie van VV Reutum laat weten te hopen op begrip voor deze beslissing. Volgend jaar zal het David & Goliath toernooi wel weer plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen