Jolly Jumpers U12-1 kampioen regio Oost, ticket voor NK binnen

Tijdens de Afdelingskampioenschappen heeft meisjes U12-1 van Jolly Jumpers de ticket voor de Nederlandse kampioenschappen veiliggesteld.

Alle wedstrijden werden ruim gewonnen en de meiden zijn dan ook terecht de afvaardiging van Afdeling Oost.

Jolly Jumpers VU12-2

De eerste wedstrijd begon om 11.00 uur tegen Meisjes U12-2 van Jolly Jumpers. Dit team deed vooral mee om ervaring op te doen tijdens een groot toernooi. De meeste meiden uit dit team zijn eerstejaars. De tegenstand was niet echt groot en U12-1 gebruikte deze wedstrijd vooral om de aanval te oefenen. Een aantal keren lukte dit goed en alle meiden hebben, ondanks het grote niveauverschil, toch veel geleerd. Eindstand: 4-95.

Orca’s

De tweede wedstrijd was tegen Orca’s, afkomstig uit Urk. Hier had U12-1 vorig jaar ook tegen gespeeld en ze speelden toen vrij hard. Orca’s had de beschikking over een aantal meiden die veel langer zijn dan de Tubbergse meiden. Daarbij verdedigden zij ook zeer agressief en maakten hierbij veel harde fouten. Langzaam begon U12-1 de wedstrijd beter onder controle te krijgen en kregen meer ruimte om de inside drives te maken. Ruststand: 35-10.

Ook na rust kreeg Orca’s geen grip op het spel van de Tubbergenaren. Met goede fast-breaks werd de voorsprong steeds groter. Daarnaast bleef U12-1 geconcentreerd in hun verdediging, waardoor Orca’s amper meer tot scoren kwam. Eindstand: 64-14.

Twente Buzzards

De laatste wedstrijd was tegen Twente Buzzerds uit Hengelo. De meiden van U12-1 begonnen de wedstrijd niet goed en de Twente Buzzerds konden goed bij blijven. Gedurende het 2e kwart werd de verdediging aangescherpt en werden er enkele makkelijke scores gemaakt. Ruststand: 33-11. Na de rust raakten de Twente Buzzerds enigszins vermoeid en konden ze de druk op de aanval niet volhouden. U12-1 konden gelukkig wel goed doorwisselen en daardoor rustig verder uitlopen. Eindstand: 66-29.

NK

Op 30 mei aanstaande beginnen de Nederlandse kampioenschappen met 2 wedstrijden welke worden gespeeld in Noord-Holland. De tegenstanders zijn Celeritas-Donar (Afdeling Noord) en Springfield (Afdeling Zuid).

Vervolgens speelt U12-1 op 13 juni a.s. in de eigen hal in Tubbergen tegen Flashing Heilo (Afdeling Noord-Holland) en Grasshoppers (Afdeling West)  Hopelijk worden het spannende wedstrijden en benutten ze vooral de tweede dag het voordeel met veel eigen publiek.