Heren 1 VKC’03 onderuit in belangrijke kraker tegen DraGor

Foto: Anne Eerdman

Het eerste herenteam van VKC’03 speelde afgelopen zaterdag de kraker tegen DraGor. DraGor wist afgelopen seizoen al te overtuigen van haar klasse door tweede te eindigen in de competitie, daar waar VKC respectievelijk met een vierde plaats voldoende moest nemen. Dat het altijd een spannende wedstrijd is tussen deze teams werd ook in deze wedstrijd al vroeg duidelijk.

Het opzwemmen in de eerste periode ging meteen verloren, iets wat VKC over het algemeen al niet gewend is. Toch was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Met een snoeihard schot wist schutter Bram Paus de doelman te verrassen. Ook een wederom sterk spelende Raymond Broenink wist tweemaal het net te vinden. Door onnodige uitsluitingen bij VKC en knap samenspel van de heren uit Drachten ging de eerste periode echter verloren: 3-4.

De tweede periode liet meer van hetzelfde zien. Beide ploegen leken erg aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in een zeer fraaie pot voor de objectieve kijker. De flow bleef ‘helaas’ wel bij de uitploeg, die met uiterst geplaatste schoten keer op keer het net wisten te vinden. Toch toonde onder andere Svenn Brandehof dat hij het beste speelt onder druk: met al 2 persoonlijke fouten achter zijn naam en kijkend tegen een achterstand, wist hij tweemaal op fraaie wijze het net te vinden: 6-7.

De derde periode, wat normaliter bekend staat als het zwakke kwartje van VKC, bleek deze wedstrijd het gouden kwartje. Daar waar de bezoekers geen enkel doelpunt wisten te maken, bezorgden wederom Svenn Brandehof en Gerben Eertman VKC de leiding. Dat de wedstrijd spannend bleef tot het einde was allang duidelijk, maar deze periode werd gewonnen: 8-7.

De vierde periode zal echter nog lang in het geheugen van enkele spelers van VKC blijven hangen. Wederom zorgden veel onnodige uitsluitingen en persoonlijke fouten ervoor dat de uitploeg teveel kansen kregen. Het leek een kwestie van tijd voordat ze toe zouden slaan. Ondanks knappe doelpunten van Bram Paus en Gerben Eertman, wisten de bezoekers op de valreep nog te scoren (25 seconden voor het eindsignaal). Met de laatste krachten werd er nog een aanval uitgeperst, maar het mocht niet meer baten. VKC moest noodgedwongen het eerste verlies van het seizoen incasseren. Met een 10-11 nederlaag lijkt er nog perspectief voor de heren uit Tubbergen, maar dat er gewerkt moet worden aan de verdediging en het tegengaan van onnodige fouten lijkt evident.

Doelpunten

Svenn Brandehof: 3

Bram Paus: 3

Raymond Broenink: 2

Gerben Eertman: 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen