Alweer 4e verlies op rij voor De Tukkers 1

Foto: Fotostudio Visschedijk

Voor het eerste elftal van de De Tukkers stond er vandaag gewoon een competitiewedstrijd op het programma. Uit moest er gewonnen bij Bon Boys om enigszins uit de rooie zone te komen. Het duel zou eigenlijk pas in januari worden afgewerkt, maar in verband met carnavalsactiviteiten in Albergen was de wedstrijd verplaatst. Sinds lange tijd konden de Albergenaren weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

In de beginfase viel er weinig te beleven aan beide kanten. De Tukkers 1 had veelal de bal, maar wist de spitsen moeilijk te bereiken. Bon Boys daarentegen had minder de bal en zocht, wanneer ze in balbezit kwamen, vooral de linkerkant. Een aantal keren werden ze hierdoor gevaarlijk, maar Sander Kemperink was een goede sta-in-de-weg.

Na een kwartier spelen kwamen de zwart-witten beter in de wedstrijd. Ruben Hulshof kwam, via een lange bal van Mathijs Klumpers, vrij voor de keeper. De topscorer wist de doelman niet te verschalken. Ook Thijs Kuipers had een goede mogelijkheid voor de openingstreffer, maar hij mistte eveneens vrij voor de doelman.

Bon Boys kreeg een aantal mogelijkheden door goede individuele acties van de linksbuiten en de spits. De schoten werden geblokt of het was Sander Kemperink die zich onderscheidde. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal achter Kemperink getikt: 1-0. Dit was meteen de ruststand.

Het begin van de 2e helft was duidelijk voor de thuisploeg. Weer zorgden de buitenspelers voor veel gevaar voor het doel van De Tukkers, maar met wat geluk kwam de uitploeg een aantal keren goed weg. Lang kon De Tukkers de 1-0 niet volhouden. Door slecht uitverdedigen van de gasten, kwam de bal zomaar bij de rechtsbuiten terecht. Met een slimme lob liet hij Sander Kemperink kansloos: 2-0.

Het leek wel of de Albergenaren wakker werden geschut. Jelle Hulskotte, Bart Wigger en Marco Stege werden in de ploeg gebracht en dat zorgde voor meer gevaar. De bal werd voorin goed vastgehouden door Jelle en daardoor konden de middenvelders beter voetballen. De 2-1 kwam ook niet geheel onverwachts. Een goede actie van Ingo Kroeze aan de rechterkant leidde het doelpunt in. Met een goede voorzet wist hij debutant Jelle Hulskotte te bereiken. De spits bekroonde zijn goede invalbeurt met een treffer: 2-1. Een slotoffensief leek in de maak, maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Wel was er nog een razendsnelle counter, maar de uitploeg speelde dit niet helemaal goed uit, waardoor het 2-1 bleef.

Volgende week staat er een derby op het programma. Buurman MVV’29 uit Harbrinkhoek komt op bezoek in Albergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen