Dynamo A1 ongeslagen kampioen van de topklasse

Foto: Dynamo Tubbergen

De 23e van april stond al een tijdje dik omcirkeld in de agenda’s, want dan wilde Dynamo A1 graag de prijs in het bezit hebben waar het hele seizoen keihard voor gewerkt is… het kampioenschap van de topklasse!

Na kampioen te zijn geworden van de hoofdklasse moest Dynamo met 5 teams strijden om het kampioenschap van regio Oost. De eerste 3 wedstrijden werden met 4-0 gewonnen van respectievelijk Apollo, Lutheria en het Nijmeegse Pegasus. Daarna moest het talentvolle team 2 keer aantreden tegen – de op dat moment nummer 1 staand – Rivo. In Rijssen speelde het team van trainer/coach Raymond Keemers een geweldige wedstrijd en daar werd de basis gelegd. Met 3-1 werd gewonnen in het hol van de leeuw. De week erop kwamen de Tubberger meiden Rivo weer tegen maar konden ze het niveau niet halen van de eerste wedstrijd. Toch konden ze met 3-1 winst van het veld gaan. Weer een stap dichterbij het einddoel. Dynamo werd door Pegasus in eigen huis weer met beide benen op de grond gezet. Ze zakten door de ondergrens en mochten blij zijn dat ze nog met 3-2 winst de wedstrijd op haar naam kon schrijven.

Ondanks dat Rivo op de tweede plaats eindigde had Dynamo toch de meeste moeite met Set-Up’65. Er werd – in een marathonpartij – geknokt voor elk punt en deze wedstrijd was pure promotie voor het jeugdvolleybal. Knokkend, ploeterend en met de wil om te winnen stapten de oranje-hemden ook deze keer weer als winnaar van het veld (3-2). Maar wat moesten ze diep gaan in deze partij. Al met al hadden waren er een aantal punten gemorst en hadden ze nog steeds niet de eerste plaats in handen. De meiden kregen gelukkig op tijd weer de ‘schwung’ te pakken en in de daarop volgende twee wedstrijden werd een duidelijke en klinkende 4-0 overwinning neergezet tegen Lutheria en Apollo. Eindelijk stond Dynamo nu eerste. Met 5 punten voorsprong op Rivo kon Dynamo aan haar laatste wedstrijd beginnen. Er moest nog 1 set gewonnen worden van Set-Up’65.

De koppies stonden zaterdagmorgen strak. Dit moest hun dag worden! Dynamo A1 kwam uitstekend uit de startblokken. Passend en verdedigend was het dik voor elkaar. Ruth zette de lijnen weer goed uit, waardoor Dynamo het aanvallend goed kon afmaken. Alleen serverend lieten ze aanvankelijk nog een paar steken vallen, maar dat hadden de Tubberger meiden halverwege de set ook onder controle. Dynamo kwam niet in gevaar en de eerste set kon al snel worden binnengehaald (25-13). Het was gelukt en de vreugdedans was al net zo goed als de eerste set. De daarop volgende sets kon iedereen weer zijn steentje bijdragen want Dynamo wilde nu ook laten zien dat ze de kampioen waren. De spanning was weg en het niveau werd over het geheel gezien wat minder maar dat maakte niemand wat uit. Met 25-18, 25-23 en 25-23 stond er een mooie 4-0 op het wedstrijdformulier.

Het feest kon beginnen! Het team van sponsor EP: Rene Eppink was kampioen! De meiden, coach en assistent-coaches namen trots de vele felicitaties, cadeaus en bloemen in ontvangst. En dat het werd gevierd, spreekt voor zich.

NK

Ruth Eppink, Marell Pol, Elles Bossink, Sophie Mensink, Nienke van Benthem, Kim Veldhuis, Birthe Oosterhuis, Lynn Oude Booijink en Lieke Mensink… een stel geweldige meiden die dit seizoen met enorm veel inzet, plezier en enthousiasme de terechte kampioen zijn geworden van de topklasse. Als toetje mag het nu gaan proberen om Nederlands Kampioen te worden. Op 28 mei zal in Emmeloord tijdens het NK gestreden worden tegen de kampioenen van regio Noord, Zuid en West.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen