Organisatie van Jumping Schröder Tubbergen kan terugkijken op succesvol evenement

Foto: Fototrailer

Vijf dagen lang heeft Jumping Schröder Tubbergen mooie sport geboden met rubrieken voor 4- en 5-jarige springpaarden in de BWG jonge paardencompetitie en internationale springrubrieken op internationaal 1 en 2 sterren CSI-niveau.

Met namen als regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Willem Greve, Leon Thijssen, Marc Houtzager en Nederlands kampioen Frank Schuttert was een groot gedeelte van de Nederlandse top in Tubbergen. Ook Amerika, met de sterk rijdende broertjes Wilton en Lucas Porter (winnaar van 3 rubrieken) en Bliss Heers, was goed vertegenwoordigd in Tubbergen. Verder waren er deelnemers uit Ierland, Libië, Tsjechië, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Sweden, België en Turkije.

Er is afgelopen jaar veel geïnvesteerd in het concoursterrein en infrastructuur. Hierbij is o.a. de wal bij de piste verlengd, het pad in het strodorp is verhard, een overdekte tribune is opgebouwd en de VIP-tent is verlengd. Mede door de goede samenwerking tussen de BWG Stables, het bestuur van stichting Jumping Schröder Tubbergen en de sponsoren is dit gerealiseerd.

Slotdag

Vandaag heeft tijdens de finaledag Remco Been met de 9-jarige hengst VDL Holland v/d Bisschop met grote overmacht de GLOCK Grote Prijs van Tubbergen gewonnen. In totaal was er €30.000 te verdelen.

Na een mooi selectief parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman hadden na 50 starts 11 ruiters de eindstreep gehaald zonder fouten. De Amerikaanse amazone Bliss Heers zette als eerste starter in de barrage een mooie nulrit neer met haar goed springende Wilane in een tijd van 42.55 seconden. Het jonge Amerikaanse talent Lucas Porter (18 jaar) reed de gretige en voorheen door Katharina Offel gereden merrie B Once Z pijlsnel door de barrage, maar kreeg helaas 1 fout in de snelle tijd van 37.94 seconden. Remco Been volgde met een geweldige rit in een ongelooflijke tijd van 35.89 seconden die later goed genoeg bleek te zijn voor de overwinning.

De daaropvolgende ruiters probeerden de tijd van Remco Been te verbeteren, maar allen zonder succes. Jelmer Hoekstra deed een serieuze poging met zijn atletische Quinoa de Riollets en kwam zonder fouten over de finish in een tijd van 36.09 seconden, goed voor een tweede plaats. De winnaar van vorig jaar, Willem Greve, reed de extra springende schimmel hengst Carrera in een zeer vlotte tijd en kwam foutloos over de finish in een tijd van 36.22 seconden en eindigde daarmee op een verdienstelijke derde plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen