Sportief en gezellig bezoek van SV Sutthausen bij Jolly Jumpers

Speelsters van SV Sutthausen en Jolly Jumpers
Speelsters van SV Sutthausen en Jolly Jumpers
Foto: Jolly Jumpers

De basketbalsters van Jolly Jumpers onder de 16 jaar wisten het afgelopen seizoen goed te presteren in de reguliere competitie. Reden genoeg om de krachten eens op internationaal niveau te meten.

Nadat men afgelopen december al bij SV Sutthausen op bezoek was geweest, waren de meiden uit Osnabrück zaterdag te gast in de Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Naast 2 spannende oefenwedstrijden was er ook veel plezier en konden vele nieuwe contacten worden gelegd.

SV Sutthausen

SV Sutthausen behoort tot de grootse en actiefste basketbalverenigingen in de regio Osnabrück. Zaterdag 20 mei waren de eerste meisjesteams in de leeftijdsgroepen tot 15 en 17 jaar op bezoek in Tubbergen. Beide teams spelen in hun leeftijdsgroep op het hoogste niveau in de Bezirksliga. Dat SV Sutthausen een basketbalvereniging is om rekening mee te houden, blijkt wel uit het feit dat zowel de meisjes U15 als U17 het afgelopen seizoen kampioen is geworden.

Jolly Jumpers

Jolly Jumpers U16-1 werd het afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de tweede klasse U18/20 van het Rayon Oost. Dit kampioenschap kan met recht als een opmerkelijke prestatie worden beschouwd omdat het team met een mix van U15/U16-speelsters het met afstand jongste team uit deze competitie was.

Ook U16-2 leverde een knappe prestatie door beslag te leggen op de 3e plaats in de tweede klasse U16 van het Rayon Oost.

Spannende oefenwedstrijden

Voor de oefenwedstrijden was Jolly Jumpers U16-1 gekoppeld aan SV Sutthausen U17 en bond Jolly Jumpers U16-2 de strijd aan met SV Sutthausen U15. Beide wedstrijden kenden een zeer spannend verloop doordat de teams bijzonder aan elkaar gewaagd waren.

Jolly Jumpers U16-2 wist aan het begin van de wedstrijd 10 punten uit te lopen en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven (uitslag 56-46). De wedstrijd tussen SV Sutthausen U17 en Jolly Jumpers U16-1 ging aan het begin gelijk op. Gaandeweg de wedstrijd wist Jolly Jumpers op basis van fysieke en technische kwaliteiten het verschil te maken en om te zetten in een verdiende overwinning (uitslag 54-32).

Gezellig samenzijn

Na afloop van de wedstrijden was er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje dat was verzorgd door de ouders van de beide Tubbergerse teams. Met dank aan bakkerij De Kleibakker en Slagerij Hulshof konden de spelers en begeleiders genieten van echte ‘Hollandse’ broodjes ham-kaas. Alle deelnemers waren na afloop zeer enthousiast en tevreden waardoor de uitwisseling zeker een vervolg zal krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen