Grandioze opening kunstgrasveld VV Langeveen

Afgelopen zaterdag vond de opening van het nieuwe kunstgrasveld van de VV Langeveen plaats. Vanaf 16.45 uur stroomden de genodigden, sponsoren, leden, steunende leden, vrijwilligers en kopers van één of meer kunstgraskavels toe op sportpark ’t Schreuder.

Voorzitter Jan Mensen opende de festiviteiten met een mooie speech waarin hij onder andere kort terugblikte op het verleden van de vereniging die dit jaar tevens haar 70-jarige bestaan viert. Het was te merken dat hij trots was op wat met de medewerking van de vele vrijwilligers vanuit de gemeenschap Langeveen/Bruinehaar was bereikt en ook  zeer content met de financiële bijdragen van de kavelkopers en de vele sponsoren die de vereniging een warm hart toedragen. Hij wilde eigenlijk geen namen noemen, want dan is de kans groot dat je iemand vergeet. Er waren namelijk vele vrijwilligers te noemen die meer dan hun steentje hebben bijgedragen, maar hij kon het toch niet laten om specifiek de namen van 4 mannen te noemen die de afgelopen 2 maanden bijna wekelijks 6 dagen per week op het complex actief waren: Rein Saris, Harrie Mensen en Bennie en Johan Wigger. Deze heren viel dan ook een groot applaus toe van de vele aanwezigen.

Na de speech van Jan Mensen nam wethouder Roy de Witte het woord en hij gaf aan respect te hebben voor wat een relatief kleine vereniging als VV Langeveen onder andere met de eigen werkzaamheden vanuit de gemeenschap allemaal voor elkaar heeft weten te boksen. Hij bekende vooraf bedenkingen te hebben gehad. “Ik moet het allemaal nog maar eens zien” ontviel hem toen, maar hij vond het eindresultaat fantastisch. Wel maakte hij met een knipoog een opmerking naar de genoemde 4 personen dat hij nog wel een mooi project voor de heren wist en keek daarbij naar het clubgebouw. In het publiek hoorde je instemmende geluiden; daar is misschien ook wel een taak voor de gemeente en Mijn Dorp 2030 weggelegd. Aansluitend op de toespraak van Roy de Witte gaf Gerard Oude Lansink (voorzitter van de WOT) ook de complimenten aan de VV Langeveen en refereerde nog aan de gloriejaren van de vereniging waarin ze veruit het sterkste eerste elftal in de gemeente Tubbergen hadden en sprak de hoop uit dat dit kunstgrasveld bij zal dragen aan nieuwe sportieve successen. Ook Gerard Avéres, voorzitter van Dorpsraad Langeveen, gaf aan zeer verheugd te zijn met het resultaat gerealiseerd door inspanningen vanuit de gehele gemeenschap Langeveen/Bruinehaar. Hij sprak de hoop uit dat Mijn Dorp 2030 nog veel meer gaat betekenen voor Langeveen/Bruinehaar en dat er inmiddels een werkgroep is opgericht. Avéres verwees ook nog even naar het clubgebouw, misschien ook wel een mooi project dat onder ander met de steun van Mijn Dorp 2030 opgepakt kan worden.

Opening

Na de toespraken was het eindelijk tijd voor de officiële openingshandelingen en hadden het oudste lid van de VV Langeveen, Johan Hagedoorn (al net zo lang lid als de vereniging bestaat), en het jongste actieve lid, Wessel Kuiphuis de eer het oranje/zwarte lint door te knippen waarmee het veld officieel geopend werd.

Na deze openingshandelingen werden de jeugdteams van de VV Langeveen en het eerste elftal onder begeleiding van luide stadionmuziek voorgesteld aan de aanwezigen waarna er een teamfoto werd gemaakt voor de website.

Na de teampresentaties werden de genodigden in de gelegenheid gesteld om op de fraai aangeklede parkeerplaats van Café Restaurant Waaijer het bestuur te feliciteren met het prachtige resultaat. Op het kunstgrasveld werd er gespeeld om de jeugdpenalty bokaal. Bij de E/F-jeugd won Stef Olimulder en bij de C/D-jeugd won Cas Kuipers. Zij kregen een prachtige bokaal uitgereikt.

Vervolgens bleef het nog lang erg gezellig op en rond het complex van de VV Langeveen en de parkeerplaats bij Café-Restaurant Waaijer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen