Dames van VKC’03 herpakken zich in tweede competitiewedstrijd

Foto: VKC'03

Waar de blamage van vorige week bij velen de overhand nog had, zette trainer/coach Rob Kienhuis de dames van VKC’03 direct op scherp. Vergeten wat er vorige week is gebeurd en vandaag opnieuw starten, zo luidde de opdracht.

Enkele basisspelers hebben zich weer aan de selectie toegevoegd en dus zou er meer stabiliteit moeten zijn in het team. De Tubbergse dames begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd tegen de dames uit Barneveld, die altijd bovenin de eerste klasse meespelen.

Al snel wist Sanne Paus de 1-0 op het score bord te plaatsen en dit gaf hoop. Er werd gezwommen en gevochten voor de bal. Het team werd door elkaar aangestuurd en hieruit kwamen aanvallen, die vorige week niet tot stand kwamen. Snel na de 1-0 wist ook Marly Stopel het net te vinden en herhaalde ook Sanne dit nog eens. Een 3-0 voorsprong. Dit wel wat geflatteerd, want de dames van DWK wisten veelvuldig het de lat en paal te vinden. In de 2e periode waren het dan ook de waterkippen die het spel een beetje overnamen. Een aantal spelers van VKC’03 kwamen met 2 uitsluitingen al op scherp te staan.

In de 3e periode moest er rustig worden gespeeld en proberen in te zwemmen om de verdediging van de tegenstander tot verwarring te brengen. Aanvallen werden veel overgenomen door DWK waardoor VKC’03 het nakijken had. De voorsprong voor de dames uit Barneveld werd vergroot en zowel Jolanda Idema als Marly Stopel moesten met 3 uitsluitingen de wedstrijd verlaten. Ondanks de achterstand werd er gestreden voor iedere aanval. Laurissa Krom wist ondanks haar jeugdige leeftijd goed door te zwemmen en met veel wilskracht de bal in het net te schieten.

Ondanks dat de wedstrijd met 7-12 werd verloren, hielden de dames een goed gevoel over. Er was meer beleving in het spel en de dames wisten elkaar beter te vinden.
Beetje bij beetje word er gewerkt aan het betere spel en werken de dames zich de competitie weer in als team.

Doelpunten

  • Sanne Paus: 3
  • Marly Stopel: 3
  • Laurissa Krom: 1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen