Jolly Jumpers 1 start het nieuwe seizoen met winst

Vanmiddag stond het eerste damesteam van Jolly Jumpers tegen Landslake Lions uit Landsmeer, een jonge en snelle ploeg die dit seizoen net als de dames uit Tubbergen in de promotiedivisie uitkomen, op het programma.

Bij deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen kreeg het Tubbergse team hulp van Liv en Lasse Nijland, de mini’s van de week.

Om 16.15 uur werd het fluitsignaal gegeven voor de start van een spannende wedstrijd. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd snel en ook fysiek gespeeld. Aan het einde van het 1e kwart stond het 20-18. Aan beide kanten werd er vlot doorgewisseld. Trainer/coach Richard Steggink vond een goede afwisseling van jonge en ervaren speelsters. De dames met de rode tenues gingen de rust in gingen met een voorsprong van 3 punten (33-30).

Na de rust startte Landslake Lions sterk. Jolly Jumpers maakt teveel turn-overs en de dames uit Landsmeer schoten scherp. De stand na het 3e kwart was 50-50.

In het 4e kwart zetten de dames uit Tubbergen nog een keer aan. Er werden meer rebounds gepakt en fast breaks gespeeld waardoor ze eindelijk een kleine voorsprong konden pakken en deze niet meer weggaven. De wedstrijd werd uiteindelijk door de thuisploeg gewonnen met 62-54.