Vasse 1 doet zichzelf wat tekort tegen ‘Lap’

Foto: SV Vasse

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen La Première op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse. Trainer/coach Mark Bolink hield vast aan dezelfde basiself als vorige week.

Winst betekende een aansluiting met de bovensten, verlies onderin blijven bungelen. Dit besef was er op deze prachtige voetbalzondag totaal niet bij de jonge ploeg uit Vasse. Vandaag werd er namelijk ongeïnspireerd gevoetbald, instelling ver onder de maat en dan krijg je vanzelf een lastige wedstrijd. La Première en Vasse 1 kregen in de eerste helft beide kansen, maar er werd met een brilstand gerust.

Na de rust drong de thuisploeg meer aan en dit resulteerde in een paar kansen. Telkens kwamen de blauw-witten goed weg. Vasse 1 daarentegen kreeg slechts enkele kleine kansjes, maar de inzet was vandaag simpelweg niet goed genoeg. La Première was veel feller in de duels en rook dat de volle buit voor hun te halen was, deze kwam er ook een paar minuten voor tijd. Een zoveelste corner werd uiteindelijk binnen gekopt en de 1-0 stond op het scorebord. Erik Rijsman kreeg direct na de aftrap nog een grote kans om de 1-1 binnen te schieten, maar zijn inzet ging voorlangs.

Toch leek Vasse 1 ongeveer 30 seconden voor tijd alsnog met een puntje weg te gaan. Daan Haarhuis kwam naar binnen en werd gevloerd in de zestien met een penalty tot gevolg. Rik Wiefferink nam plaats achter de bal, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst en stonden de blauw-witten met lege handen. Dat heeft het compleet aan zichzelf te danken. Een verliespot, iets wat vandaag totaal niet nodig was.

Aanstaande zondag speelt Vasse 1 opnieuw een uitwedstrijd, deze keer tegen UD op sportpark De Echelpoel in Weerselo. Op het kunstgras zullen de mouwen opnieuw moeten worden opgestroopt, tegen een opponent die met nieuw jeugdig elan een top-6 klassering nastreeft. De recente onderlinge ontmoetingen gaven met steeds wisselende resultaten geen duidelijk beeld over de krachtsverhoudingen tussen beide teams.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen