Fleringen 1 maakt het zichzelf moeilijk en verliest bij AVC Heracles

Vandaag stond de wedstrijd tussen het eerste elftal van VC Fleringen en AVC Heracles op het programma. Fleringen 1 mist nog altijd de geblesseerde Tim Schepers en Dion Wissink. Heracles moet het dit seizoen doen zonder aanvoerder Ben Gerritsen en spits Abdullah Sirin.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld aan de Bornsestraat. De eerste helft was rommelig van beide kanten. Passes kwamen niet aan en er werd veel met lange ballen gespeeld. Toch kreeg Fleringen 1 de eerste helft drie opgelegde kansen om te scoren. Al na 2 minuten was Jitse Nijland de Almelose verdediging te snel af. Hij legde de bal breed op Sjoerd Booijink die de bal vervolgens weer terug speelde op Jitse. Het duurde allemaal te lang waardoor de defensie van Heracles kon ingrijpen.

Na 20 minuten schoot Jelmer Tijink uit een scrimmage net naast en even later kopte hij na een mooie aanval de bal centimeters naast het doel. Waar Fleringen 1 niet scoorde, was het vlak voor rust aan de andere kant wel raak. Uit een afgeslagen corner schoot Mart Keizers de bal snoeihard achter Maarten Oosterik.

De tweede helft probeerde Fleringen 1 de gelijkmaker te forceren. Ongeveer 2 minuten na rust keken de Fleringers echter alweer tegen een 2-0 achterstand aan. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Ties Jaarsma. Hij schoot de bal tegen de paal en in de rebound was het Kelly Remisio de Carvalho die de bal in het doel schoot. Fleringen 1 probeerde de aansluitingstreffer alsnog te forceren, maar bracht vandaag niet genoeg om hier recht op te hebben. Er werden te weinig duels gewonnen en de bezoekers kwamen geen moment op haar gebruikelijke niveau. De ruimtes werden groter en Heracles profiteerde hier andermaal via Timo Vos. Jelmer Tijink wist vlak voor tijd nog de 3-1 te scoren na een mooie steekpass van Steven Schepers.

Fleringen 1 maakte het zichzelf vandaag moeilijk door niet scherp genoeg de duels aan te gaan. Volgende week wacht er een herkansing thuis tegen TVV. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark ’t Reuvekamp