Manderveen 1 schenkt Bornerbroek de rode lantaarn

Vandaag stond voor het eerste elftal van VV Manderveen een degradatiekraker op het programma tegen Bornerbroek, ondanks dat degraderen niet mogelijk is.

Manderveen 1 was net als vorige week niet scherp in de beginfase en moest al na een aantal minuten een tegentreffer incasseren. De bezoekers knokten zich daarna met pijn en moeite terug in de wedstrijd. Van attractief voetbal was er vandaag geen sprake. Op elke vierkante centimeter werd gestreden uit liefde voor de clubkleuren. Over en weer bleven grote kansen uit.

Op slag van rust kreeg Manderveen 1 een goede kans op de 1-1. Wout Wesselink ging op het vijandelijke doel af, maar had zijn geschut nog niet op de juiste manier afgesteld.

Zo slecht als de eerste helft begon voor de rood-hemden, zo goed begon de tweede. Wout Wesselink wist weer eens een kunststukje uit zijn voeten te toveren. Uit de draai schoot hij de bal sierlijk in de kruising. Manderveen was gebrand op de 3 punten en 10 minuten na de 1-1 was het weer kassa voor de volksclub. Joris Wesselink stuurde Gijs Wesselink de diepte in en de spits bleef ijzig koel.

Manderveen had daarna nog maar 1 opdracht: de voorsprong vasthouden. Bornerbroek gooide de laatste 20 minuten de ballen in de pot. Eenmaal was de thuisploeg dichtbij, maar tot genoegen van Manderveen 1 belandde die bal op de paal. Manderveen 1 hield stand en stijgt daardoor 2 plaatsen op de ranglijst.