STEVO 1 sleept een punt voor poorten van de hel weg

Het werd uiteindelijk een stuntje, maar het zag er vanmiddag lang naar uit dat het een stunt zou worden in Beek en Ubbergen waar het eerste elftal van STEVO koploper BVC’12 moest bestrijden.

Na 60 minuten stond STEVO 1 namelijk nog steeds op een 0-2 voorsprong. Na 90 minuten werd het 2-2 en dat was op basis van de tweede helft zeker verdiend voor BVC’12.

STEVO 1 kwam gehavend in het veld onder de rook van Nijmegen. Niels Wigger en Maarten Gelhever waren beide geschorst, Tim Letteboer en Ingmar Reinerink zijn nog steeds herstellende van blessures. De vervangers deden het bijzonder goed. Op de schouders van de A-junioren Daniel Wigger en Stefan Steggink droeg een zware last deze middag en ook de jongeren Marijn Hoek en Justin Oude Booijnk moesten het laten zien tegen de ongeslagen koploper. Ga er maar aan staan.

STEVO 1 zat van meet af aan goed in de wedstrijd en al in de 8e minuut werd de durf om te voetballen beloond. De sterk voetballende Roy Wigger kwam op rechts goed door en zijn afgemeten voorzet werd door Stefan Steggink probleemloos binnengetikt. Een weelde zo vroeg op een 0-1 voorsprong in het hol van de leeuw.

BVC’12 was wakker geschut en al kort daarna belande de bal op de lat bij STEVO 1 en even later kwamen de 11 spelers van trainer/coach Jeroen Kiepman opnieuw goed weg toen een voorzet door iedereen alles werd gemist voor het doel van Roy Kreuwel.

Na een half uur spelen stond STEVO 1 nog steeds op 0-1 en af en toe zag je al wat kleine irritaties opspelen bij BVC’12. Helemaal toen Roy Wigger bij een uitval de laatste man van BVC’12 volledig dolde en ook de keeper met een lage schuiver kansloos liet in de verre hoek. STEVO 1 op 0-2 bij de koploper na 35 minuten…

De mensen uit Geesteren die er bij waren keken elkaar aan en dachten ‘wat gebeurt hier vanmiddag?’. Heel veel, want STEVO 1 deed gewoon goed mee en was niet onder de indruk van BVC’12. De voorsprong kon tot aan de rust worden vastgehouden, maar de verwachting was dat BVC’12 na de thee zou gaan stormlopen op het doel van STEVO 1. Dat deed het ook. Direct al in de eerste minuut na rust kwam STEVO 1 goed weg bij een corner. Aan de andere kant had Thijs Nieuwmeijer pech bij een schot op doel. De bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

BVC’12 kwam meer en meer opzetten. Toch was de beste kans weer voor STEVO 1. Roy Wigger oog in oog met de keeper van BVC’12 schoot de bal hoog over. Het Engeltje op de lat van keeper Roy Kreuwel vloog jammer genoeg weg en nadat we eerst nog enkele keren door het oog van de naald kropen, was BVC’12 in de 60e minuut wel succesvol. De 1-2 betekende tevens het sein tot een waar offensief op het doel van STEVO 1. Met kunst en vliegwerk bleef STEVO 1 soms overeind en BVC’12 voetbalde nu wel als een echte koploper.

Nadat Justin Oude Booijnk met een veel te zachte bal de keeper van BVC’12 probeerde te verrassen was het in de 75e minuut opnieuw raak voor de thuisploeg. Met nog 15 minuten op de klok en een 2-2 stand was het leven tussen hoop en vrees voor STEVO 1. Veel vrije trappen voor het eigen doel, corners en een roep om penalty overleefde STEVO 1 allemaal.

Vlak voor tijd had STEVO 1 zelfs nog de beste kans op de winnende treffer toen Roy Wigger nog eens een keer oog in oog met de keeper van BVC’12 kwam. Het geluk zat net niet mee en de bal werd prima onderschept door de man in het doel van BVC’12.

STEVO 1 sleepte in de tweede helft de 2-2 voor de poorten van de hel weg, maar op basis van de eerste helft en ook de grote kansen die het wel degelijk had is 1 punt niet onverdiend. Volgende week speelt STEVO 1 thuis tegen Rigtersbleek. Aanvang 14.00 uur.