Reutum 1 verliest ondanks knappe teamprestatie

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond gisteren de thuiswedstrijd tegen Neo op het programma. Jurgen Lammerink en Kevin Tulk waren afgelopen week geblesseerd geraakt en konden vandaag niet spelen. Hun plekken werden ingenomen door Roel Mensink en Jan Blokhuis.

Jord van der Aa had ook klachten maar stond wel op het veld toen het fluitsignaal klonk. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Reutum 1 met 10 man verder moest. Na een steekpass kon een aanvaller alleen op doelman Jan Blokhuis af. Buiten het strafschopgebied stopte de keeper met zijn handen het schot van de aanvaller. Een rode kaart volgde en tegelijkertijd werd Maurice Kuipers gewisseld. Jurre Groothuis nam de plek onder de lat over.

Na 25 minuten spelen kwam Neo terecht op een 0-1 voorsprong. Een voorzet kon nog weggeslagen worden door Jurre, maar de afvallende bal kon binnen worden geschoten. Enkele minuten later was het al 0-2. Een voorzet werd van richting veranderd en belandde bij de eerste paal in het net. Met 10 man en een 0-2 achterstand leek een afstraffing het gevolg. Maar desondanks knokte Reutum 1 zich knap in de wedstrijd. Er werd gevochten voor elke bal en al snel resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Jord van der Aa mocht aanleggen voor een vrije trap rond het strafschopgebied en schoot hard binnen. Vlak voor rust werd Mark Morskieft nog een keer gevaarlijk maar zijn schot belandde in het zijnet.

De tweede helft begon Reutum 1 weer scherp en het spelbeeld begon te kantelen. Na een voorzet van Mark leek Stijn Slaghekke de gelijkmaker binnen te tikken. Maar zijn poging ging over. Enkele minuten later was het wel raak. Een vrije trap vanaf de zijkant kwam vanuit een klutssituatie op het hoofd van Jord en hij maakte met een kopbal zijn tweede van de middag.

Na een uur spelen kwam Reutum 1 zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Rob Veelers werd door niemand aangeraakt en belandde bij de tweede paal in het netje. Neo probeerde het ook enkele malen maar Jurre Groothuis had hier telkens een goed antwoord op. Na 75 minuten spelen ontstond er een opstootje en kregen een speler van Neo en Rob Veelers een rode kaart. Neo ging nu vol op de aanval spelen en creëerde zodoende de gelijkmaker. Als een team werkte Reutum 1 ontzettend hard om er een punt uit te slepen. Maar helaas scoorde Neo alsnog de winnende in de laatste minuut. Dat terwijl een aanvaller van Neo duidelijk buitenspel stond, maar de scheids wuifde het vlagsignaal weg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-4 nederlaag. Een ontzettend zuur einde na zo’n knappe teamprestatie.

Op 12 maart staat de eerste wedstrijd weer op het programma, dan wordt er thuis gespeeld tegen Vogido.