Oranje onder 16, met Pien Hindriksen in de gelederen, wint landentoernooi

Foto: Esther Hindriksen

Ze heeft een goed visitekaartje achtergelaten bij haar eerste schreden als international, Pien Hindriksen uit Tubbergen. Samen met haar team Oranje onder 16 won ze zelfs het landentoernooi in Portugal.

Voor het eerst was ze geselecteerd voor de ‘leeuwinnen’ en daardoor mocht Pien gelijk mee op reis naar de Algarve. Daar werd de afgelopen week, tot gisteren de laatste wedstrijd tegen Duitsland, een internationaal voetbaltoernooi gehouden voor jeugdtalenten. Esther Hindriksen, de moeder van Pien, was erbij om haar te ondersteunen en aan te moedigen.

Pien droeg gedurende het toernooi het shirtnummer 9. Tegen de ‘blues’ van Frankrijk mocht ze gelijk in de basis starten. De aanvalster wist in de tweede wedstrijd, afgelopen zaterdag tegen thuisland Portugal, als invalster te scoren. Tegen de oosterburen bleef ze aan de kant, wel begrijpelijk als er 21 speelsters meegereisd zijn en iedereen een kans moet krijgen zich te laten zien.

Na een technische storing, moesten de meiden gisteravond het vliegtuig weer verlaten en ongepland overnachten in Faro. Nu komen de voetbalsters vanmorgen aan in Nederland, waarschijnlijk behoorlijk vermoeid van de reis en alle indrukken die ze er hebben opgedaan.

https://twitter.com/oranjevrouwen/status/833763192081960960

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen