Fleringen 1 in slotfase langs Phenix

Foto: VC Fleringen

Vandaag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Phenix op het programma. Fleringen 1 wil graag de vierde plaats vasthouden en daarvoor was een overwinning noodzakelijk.

Om 14.00 uur werd er voor het eerst gefloten door de scheidsrechter. Fleringen 1 begon deĀ eerste helft afwachtend. Er werden te veel duels verloren en daardoor kwam Fleringen 1 eigenlijk nooit op haar gebruikelijke niveau. Phenix kwam daarentegen een aantal keer akelig dichtbij het doel van keeper Maarten Oosterik. Spits Sven Olde Riekerink en rechtsbuiten Willem Eilander kregen veel ruimte, wat tot gevaarlijke situaties voor het Fleringse doel leidde.

Na een kwartier spelen was het toch Fleringen 1 dat de 1-0 leek te maken na een mooie kopbal van Steven Schepers. Hij maakte dit doelpunt echter vanuit buitenspel positie. Aan de andere kant schoot Sven Olde Riekerink de bal tegen het lichaam van Maarten Oosterik na een mooie loopactie. Steven Schepers schoot na een half uur spelen vanaf randje zestien nog eens snoeihard op de vuisten van Phenix doelman Richard Hoekstra. Vlak voor rust had Jitse Nijland pech dat hij de bal net niet goed genoeg meekreeg om gevaarlijk te worden. Phenix combineerde makkelijker en was feller was in de duels. Het bleef constant gevaarlijk via de bewegelijke voorhoede. Fleringen 1 had het lastig en mocht blij zijn dat het met 0-0 de rust in ging.

De tweede helft probeerde Fleringen 1 uit een ander vaatje te tappen. Er werden meer duels gewonnen en hierdoor bleef het geloof in een overwinning bestaan. Phenix bleef echter ook gevaarlijk waardoor het spel op en neer golfde. Na een uur spelen draaide Steven Schepers zich knap vrij aan de rechterkant van het middenveld. Hij werd getorpedeerd door voorstopper Lars Bijsterbosch. Waar iedereen op een rode kaart rekende, bleef het tot iedereens verbazing bij een waarschuwing. Dit maakte extra krachten los bij Fleringen 1. Het team ging ineens feller voetballen en er werden meer duels gewonnen. DionĀ  Wissink zorgde bijna voor de 1-0 na een mooie actie. Het was echter wederom doelman Richard Hoekstra die de bal knap uit het doel wist te tikken.

Tim Stopel passeerde na 70 minuten Bennie Kuiper met een mooie schaar en werd op hardhandige wijze ten val gebracht. De daaropvolgende vrije trap kwam voor de voeten van Jeffrey Heithuis, die met een knap schot bijna voor de 1-0 zorgde. Helaas werd de bal ternauwernood van de lijn gehaald door de laatste man van Phenix. Hierna was er een discutabel moment toen Tim Schepers door Lars Bijsterbosch werd neergesabeld, terwijl er geen bal in de buurt was.

Iedereen leek vrede te nemen met een 0-0. Het was echter toch Fleringen 1 dat vlak voor tijd de bevrijdende 1-0 maakte. Een mooie kopbal van Martijn Poppink werd door een speler van Phenix in het doel geslagen. De vreugde was enorm. Fleringen 1 boekt op wilskracht een knappe zege op Phenix en mag zich nog steeds de nummer 4 van de ranglijst noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen