Manderveen 1 wint met 2-0 van titelkandidaat UDI

Vandaag kwam UDI uit Enschede op bezoek bij het eerste elftal van VV Manderveen. In de uitwedstrijd werd er door de laatste ploeg nog kansloos verloren.

Manderveen 1 startte vandaag in een 4-5-1 opstelling en hopende via de counter gevaarlijk te worden. Om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

UDI begon aanvallend aan de wedstrijd en na 2 minuten voetballen waren ze dichtbij de openingstreffer. Gelukkig voor Manderveen 1 ging de bal net voorlangs. Manderveen 1 was zoekende in het eerste kwartier. Na 20 minuten voetballen werd een lange bal van achteren verkeerd ingeschat door de verdediging van UDI. Wouter Kroezen was er als de kippen bij en zette de 1-0 op het scorebord.

UDI bleef komen, maar kon slecht door de goed georganiseerde verdediging heen voetballen. Enkele keren kwamen ze er doorheen, maar toen hield keeper bas Aman de Manderveners in leven. Vlak voor rust werd spits Gijs Wesselink alleen voor de keeper gezet en hij rondde bekwaam af. Manderveen 1 zocht met een 2-0 ruststand de kleedkamers op.

In de rust werd aangegeven compact te blijven voetballen en gevaarlijk te worden via de counter om de wedstrijd in het slot te gooien. UDI begon volop op de aanval en drukte Manderveen 1 ver achter uit. Manderveen bleef strijden voor wat het waard was en had kansen op de 3-0 via Gijs en Wout Wesselink. Helaas gingen deze er niet in en bleef het spannend tot aan het einde van de wedstrijd. UDI probeerde het wel, maar het geloof om de wedstrijd nog te doen kantelen werd steeds minder. Manderveen 1 had de zaken achterin goed staan en streed voor elke meter om de 3 punten in het dorp te houden.

Aan het einde van de wedstrijd ging Joris Wesselink alleen op de keeper af. Hij speelde de keeper voorbij, maar werd gevloerd door de doelman. Manderveen 1 kreeg een vrije trap net buiten de 16 meter. Mark Haarhuis ging achter de bal staan en krulde de bal richting de kruising. De keeper van UDI, die eigenlijk niet meer op doel mocht staan, redde stijlvol.

Na 95 minuten voetballen vond de scheidsrechter het mooi geweest en werd de overwinning goed gevierd door de spelers en begeleiding.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Phenix op het programma.