Spanning tot het einde in wedstrijd Langeveen 1

Vandaag stond er een thuiswedstrijd voor het eerste elftal van VV Langeveen op het programma tegen koploper Sportlust Glanerbrug. Op een papier een zware, maar kansen komen er altijd.

De intentie van Sportlust was meteen duidelijk. Ze gingen op jacht naar een vroege voorsprong. Aan Langeveen was het de taak om er kort op te zitten. Dit ging aanvankelijk goed. Totdat in de 13e minuut een voorzet van de rechterkant werd teruggekopt naar de kleinste man het veld. Tussen 2 man in kon hij de bal binnen knikken.

Hierna nam Sportlust wat gas terug en kon ook Langeveen aan voetballen denken. Er werd geprobeerd om wat te forceren d.m.v. snelheid op de flanken. Een tweetal kansrijke momenten waren er te melden voor Langeveen 1. Mart Leus kon net niet genoeg kracht zetten na een voorzet van Remco Kroeze en gaf de keeper kans zijn kopbal pareren. Met deze 1-0 achterstand was er nog van alles mogelijk in de tweede helft.

De tweede drong Langeveen meer en meer aan. Sportlust Glanerbrug heeft geen kans kunnen creƫren in de tweede helft en dat is een verdienste voor de Langeveners. Doordat de thuisploeger vol voor ging, was het spannend tot op het laatst. Dat uitgerekend Sportlust de ploeg was die alle ballen ver buiten het sportterein schoot, is iets waar met een positief gevoel op teruggekeken kan worden. Met deze overwinning is die ploeg wel weer een stukje dichter bij het kampioenschap gekomen.

Volgende week word er een uitwedstrijd gespeeld tegen het lager geklasseerde Vosta. Daar zullen de punten weer voor Langeveen 1 moeten zijn.