De Tukkers 1 verliest bij Sportclub Enschede

Het eerste elftal van De Tukkers verloor afgelopen zondag voor het eerst na de winterstop. In Enschede was Sportclub met 5-2 te sterk voor de Albergenaren.

In het eerste kwartier was er weinig gevaar voor beide doelen. De Tukkers was slordig in balbezit en had moeite met de lange ballen die SC Enschede vaak hanteerde. Na een half uur spelen scoorde de thuisploeg de openingstreffer. Een scherp aangesneden vrije trap vanaf de linkerkant viel na een scrimmage voor de voeten van Kevin Tuin. Hij schoot de bal van dichtbij binnen: 1-0. Even later werd de rechtsbuiten van de Enschedeërs de diepte ingestuurd. Zijn schot in de korte hoek raakte het zijnet.

Vlak voor de thee de eerste grote mogelijkheid voor de Albergenaren. Joep Egberink schoot een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied richting de bovenhoek. De doelman van Sportclub wist met een goede redding de bal over het doel te tikken.

Zo’n 5 minuten na de rust was het wederom Kevin Tuin die doel trof namens de thuisploeg. Een corner vanaf de linkerkant kopte hij tegen de touwen: 2-0. Een minuut later viel bijna de aansluitingstreffer. Een schot van Kjell Huisman werd aangeraakt door een verdediger en rolde maar net langs het doel.

In de 55e minuut kon Sportclub Enschede opnieuw juichen. Dave van der Molen kopte een voorzet diagonaal in de hoek: 3-0. De Tukkers 1 gaf zich niet gewonnen en scoorde een kwartier voor tijd de 3-1. Jelle Hulskotte ging alleen op doel af, maar stuitte op de doelman. Tim Haarhuis was alert voor de afvallende bal en schoot de bal hard binnen.

De Albergenaren probeerden nog een treffer te forceren, maar kregen in de omschakeling het deksel op de neus. Een lange bal wou doelman Sander Kemperink pakken, nadat de bal over zich heen was gestuiterd. Hij kwam ten val door wat leek een overtreding van Van der Molen, maar het spel ging door. Ook hij scoorde zijn tweede van de middag: 4-1.

Met nog 5 minuten op de klok toch nog een sprankje hoop voor De Tukkers 1. Ruben Hulshof kopte de 4-2 binnen na een voorzet van Joep Egberink, maar Van der Molen bepaalde uit een counter de eindstand op 5-2.

Volgende week spelen de zwart-witten een thuiswedstrijd tegen Eilermark. De aftrap op sportpark ’t Loarkamp is om 14.00 uur.