Vasse 1 speelt ‘6-puntenwedstrijd’ gelijk

Op deze zonovergoten dag stond de belangrijk ‘6-puntenwedstrijd’ tegen UD Weerselo op het programma voor de blauw-witten. Trainer/coach Mark Bolink begon deze week met Rudolf Wigger en John Nijhuis in de Basis. Op de bank namen Sam Haarhuis, Rob Tijkorte en Rob Wenneger plaats.

Vasse 1 begon sterk aan de wedstrijd. Na 10 minuten waren er grote kansen op de 1-0 voor Stefan Weersink en John Nijhuis maar een doelpunt bleef uit. Na het eerste kwartier werd er weinig meer gecreëerd door beide ploegen. In de 40e minuut bracht Rik Wiefferink Rudolf Wigger in scoringspositie. Vervolgens schoot Rudolf de bal ‘op zijn Wiggers’ in de kruising. Hierdoor kon Vasse 1 met een voorsprong aan de thee.

Vasse 1 kwam scherp de kleedkamer uit voor de 2e helft en zette UD direct onder druk en creëerde een aantal goede kansen maar de 2-0 bleef uit. Even later was het doelpuntenmaker Rudolf Wigger die Daan Haarhuis alleen op de keeper afstuurde. Daan bleef vervolgens rustig en schoot de bal laag in de lange hoek en de 2-0 was een feit.

Vasse 1 bleef doorgaan met kansen creëren. Het leek er even op dat Stefan Weersink de 3-0 zou binnenkoppen maar de bal kwam zowel tegen de paal als tegen de lat maar ging er niet in. Net als in de eerste helft was Vasse 1 de betere ploeg maar wist de kansen niet af te maken. In de laatste 10 minuten wist UD het wel af te maken en hadden de aansluitingstreffer te pakken. UD kreeg een minuut later de kans op 2-2 maar schoten naast. In de laatste minuut wist UD dan toch de gelijkmaker te maken uit een vrije trap die niet goed weg werd gewerkt. Dit was ook meteen de einduitslag van de wedstrijd van vanmiddag.

Aanstaande zondag volgt dan de lastige uitwedstrijd bij titelkandidaat Saasveldia. Eerder dit seizoen liet de paarsrode formatie van trainer/coach Hegeman al zien dat het uiterste effectief met de geboden kansen om gaat. Het is dus zaak om vooral als collectief heel erg scherp te zijn om de kans op een goed resultaat te waarborgen, en zodoende uitzicht te houden op een onbedreigde plek op de ranglijst.