MVV 1 geeft overwinning in de slotfase uit handen

Op een zonovergoten Frielinkpark, moest het eerste elftal van MVV’29 gistermiddag aantreden tegen Achilles’12 uit Hengelo.

Klokslag 14.00 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer deze middag. MVV 1 begon scherp aan de wedstrijd en vanaf het beginsignaal werden de duels gewonnen en zat de thuisploeg goed in de wedstrijd. Via de lange bal, want het speelveld was niet al te best, probeerde de thuisploeg de gasten onder druk te zetten. Dit resulteerde helaas niet tot grote mogelijkheden, totdat Koen ter Wee een prachtige steekbal van middenvelder Niek Scholte Lubberink goed mee nam en alleen voor de keeper de bal geplaatst binnen schoot: 1-0. Verder kwamen beide partijen tot aan de rust niet meer tot grote kansen.

Na de thee begonnen de gasten uit Hengelo fel aan de 2e helft en na een uur voetballen leidde dit tot de gelijkmaker. Een vrije trap werd breed gelegd en achter keeper Giel Groothuis geschoten: 1-1. Na deze goal gingen beide teams op jacht naar de 3-punter, wat niet gepaard ging met goed voetbal, maar met veel strijd en passie. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal bij Kai Wesselink, die hem rustig en beheerst binnenschoot en zo de 2-1 voorsprong op het scorebord zette.

Vanaf dat moment ging Achilles’12 alles of niets spelen en 3 minuten in de blessuretijd werd een vrije trap vanaf de zijkant via de kluts binnengeschoten en werd de eindstand van 2-2 bereikt. De scheidsrechter floot bijna direct na deze treffer voor het einde van de wedstrijd. De puntendeling van deze middag voelde voor de manschappen van trainer/coach Richard Telgenhof Oude Koehorst en Marcel Oude Nijhuis als een nederlaag.

Volgende week staat er weer een echte derby op het programma, want dan gaat de zwart-witte brigade richting Almelo om daar te spelen tegen PH Almelo. De aanvang zal 14.00 uur zijn.