Dynamo 1 weet topper op een haar na te winnen

Het was afgelopen zaterdag in Tubbergen een wedstrijd van oranje tegen oranje: het oranje van thuisploeg Dynamo speelde tegen Oranje Nassau uit Groningen. En tussen die nummer 2 en de nummer 3, Dynamo.

Het werd een echte wedstrijd waarin door beide ploegen veel energie werd gestoken en waarin lange rally’s het spelbeeld bepaalden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij dan weer de ene en dan weer de andere ploeg de boventoon voerde. Geen enkele ploeg kon echter een beslissende voorsprong nemen in de eerste 3 sets, waardoor het slot van elke set erg spannend was. Dynamo 1 had in de eerste set bij 22-21 een kleine voorsprong, maar Oranje Nassau bleek de langste adem te hebben en won de set met 23-25 met het sterke blok dat op het eind de beslissende punten wisten te scoren.

In de tweede set waren beide partijen weer aan elkaar gewaagd. Op het eind van de tweede set had de ploeg uit Tubbergen weliswaar een 23-21 en 24-23 voorsprong, maar konden beide keren dit setpunt niet verzilveren. Grote plaaggeest voor Dynamo 1 was wel Denise Baas die gedurende de wedstrijd voor het blok van de thuisclub ongrijpbaar was en ook op het eind van deze set beslissend was. Zij zorgde er voornamelijk voor dat Oranje Nassau ook de tweede set met minimaal verschil, 25-27, naar zich toe kon trekken en een voorsprong van 0-2 kon nemen.

De derde set was een kopie van de eerste 2 sets waarbij, mede door een serveserie van Elisa Kalisvaart, een lichte voorsprong kon worden opgebouwd door de oranjehemden uit Tubbergen. Op het eind van de set kwam ON nog terug, maar Manon Steggink wist het laatste punt binnen te slaan. Tussenstand 2-1 voor Oranje uit Groningen.

In de vierde set hoop je dan het niveau van de vorige sets te continueren. Maar helaas… vanaf het begin nam Oranje Nassau een ruime voorsprong die ze wisten te continueren en uiteindelijk met 18-25 wisten te winnen.

Resumerend kunnen we stellen dat Dynamo 1 blokkerend te weinig vat heeft kunnen krijgen op het aanvalsspel van de Groningers en dat ze terecht 4 punten uit Tubbergen hebben meegenomen.