Musical in Tubbergse basiliek: Jesus Christ Superstar

Foto:

De Tubbergse kerk is er in geslaagd om het Vocaal Theater Studio 65 uit Enschede naar de basiliek van Tubbergen te halen met een opvoering van de bekendste delen uit de musical ‘Jesus Christ Superstar’. De uitvoering begint op zondagavond 13 april om 20.00 uur.Het optreden geeft op indrukwekkende wijze een samenvatting van het passieverhaal weer, in een compositie van liederen afgewisseld met korte eigentijdse overwegingen. Het toonaangevende liederen van de originele rockopera maakt op subtiele wijze plaats voor uiterst ingetogen gezongen melodieën. Enkele voorbeelden daarvan zijn ‘I don’t know how to love him’ en het ontroerende ‘Pie Jesu’. Dit alles in een sober decor met indrukwekkende belichting, authentieke kostuums en omlijst door sfeervol piano- en fluitspel.

Studio 65 Vocaal Theater is een amateur theater- en zanggezelschap uit Enschede, dat op 10 juni 1965 is opgericht door een aantal enthousiaste, muzikale mensen. De gemiddelde bezetting bedraagt ca. 40 leden, die beschikken over een goede zangstem en affiniteit hebben met dans en/of toneel. Elk jaar rond Pasen brengt Studio 65 de, inmiddels beroemde, selectie uit de musical ‘Jesus Christ Superstar’ in vele kerken in Overijssel, Gelderland en Duitsland. Alleen al in 2013 hebben zij hiermee ruim 7.000 mensen weten te bereiken. Ook dit jaar zijn er 13 optredens. Het koor en de solisten van Studio 65 staan onder muzikale leiding van dirigent Armanda ten Brink.

Het bijwonen van de musical is gratis. Wèl wordt er na afloop van het optreden een vrije gift gevraagd.

In verband met de herinrichting van het centrum van Tubbergen is de kerk aan de kant van het centrumplein gesloten en is de kerk alleen toegankelijk aan de kant van het kerkhof. Voor het parkeren van auto’s wordt dan ook de parkeerplaats achter de Tubbergse PLUS-supermarkt aanbevolen.

still-of-ted-neeley-in-jesus-christ-superstar-1973-large-picture

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen