Gemeente laat jongeren meebeslissen over nieuw alcoholbeleid

Foto: Redactie

Het is een ingrijpende verandering geweest, jongeren onder 18 jaar die geen alcohol meer mogen drinken. De gemeente wil graag het alcoholbeleid nader vorm geven en nodigt daarom verenigingen en organisaties die veel jongeren als achterban/lid hebben uit voor een bijeenkomst in Vasse.Sinds 1 januari van dit jaar is de leeftijdsgrens voor het kopen en drinken van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Ook voor verenigingen betekent dit een ingrijpende verandering, want deze mogen sindsdien niet meer alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar.

In samenwerking met de gemeente Tubbergen organiseert Plattelands Jongeren Overijssel op woensdag 17 september een interactieve avond over de nieuwe Drank- en Horecawetgeving (DHW). De avond is specifiek bedoeld voor (jeugd)bestuurders van verenigingen en organisaties die veel jongeren als achterban/lid hebben. Met name de jongeren zelf (ook leden) worden van harte uitgenodigd om deze avond mee te praten, mee te denken en mee te beslissen.

Het doel van de avond is enerzijds informatie geven over de wijziging van de Drank- en Horecawet en anderzijds bestuurders en jongeren te betrekken bij het samen vormen van een alcoholbeleid voor gemeente en vereniging over preventie en handhaving.

De avond is op woensdag 17 september in kulturhus ’t Eschhoes en start om 19.30 uur. Opgave is verplicht en kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen