Kinder- en Jeugdkoor geven uniek optreden tijdens Music Days

Foto:

Ook Geesteren bruist als nooit tevoren. Niet in de laatste plaats door de realisatie van het Noaberplein, direct nabij het hart van het dorp. Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 vindt daar, bij Erve Kampboer, de Music Days plaats. Dit zijn 2 dagen muziek, waarbij de zaterdagavond 20 september is gevuld met live optredens van Geesterse bands. Op zondag 21 september vindt er de korendag ‘Enjoy The Music’ plaats, gecombineerd met een gezellige Noabermarkt.

Elke week zullen wij een koor of band die tijdens de Music Days komt optreden, voorstellen. Als tweede en derde: Het kinderkoor De Baldakijnen en het jongerenkoor Carpe Diem.
Kinderkoor
De Baldakijnen is een Geesters kinderkoor die bestaat uit kinderen welke in groep, 5, 6, 7 en 8 zitten. Dit jaar mogen voor het eerst ook kinderen uit groep 4 meezingen.
Het kinderkoor zingt ongeveer 1x per maand tijdens een viering in de Geesterse Pancratiuskerk waar zij diverse stijlen van muziek zingen, zoals Engelstalige liedjes, musicalliedjes (bijv. uit de musical Annie), Nederlandstalige liedjes (K3, Kinderen voor Kinderen) en kleine gospelliedjes.
Het kinderkoor bestaat uit een 30-tal leden die wekelijks op de vrijdagmiddag, na schooltijd, samen repeteren in de zeshoek. Door dirigente Hélène van den Bulk en toetseniste Lianne Hoek worden de wekelijkse repetities en de optredens op een enthousiaste manier begeleidt. Meedoen met Enjoy The Music is voor het kinderkoor een leuke manier om -muzikaal – Geesteren samen te brengen, het publiek te laten zien hoe laagdrempelig en gezellig de Geesterse koren zijn, en hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Het kinderkoor repeteert elke vrijdagmiddag en zij zingen gemiddeld eens per maand in de kerk.
jkg-carpe-diem

Jongerenkoor
Ook het jongerenkoor Carpe Diem was erg enthousiast over het idee dat de Music Days georganiseerd zou worden. Er was dan ook geen twijfel over of het jongerenkoor mee zou doen.
Carpe Diem is een zangkoor die voornamelijk haar liederen ten gehore brengt in de Pancratiuskerk te Geesteren. Dit gebeurt in normale vieringen, maar ook zingen zij tijdens bruiloften voor leden, oud-leden en eventueel ook avondwakes. Af en toe zingt Carpe Diem bij een uitwisseling met een ander koor en soms op uitnodiging (het jongerenkoor heeft bijvoorbeeld al mogen zingen in Rome en Lourdes).
Het jongerenkoor bestaat uit bijna 50 leden. Dit is opgedeeld in 65% dames (sopranen en alten) en 35% heren (tenoren en bassen). Naast zang is er ook begeleiding. Het combo van het koor bestaat uit 2 toetsenisten, 2 gitaristen en een drummer. Door hen wordt het koor begeleidt met de juiste muziek en het juiste ritme. Een koor is niets zonder een dirigente. Dit koor staat onder begeleiding van Miranda Berning. 
Naast het zingen organiseert Carpe Diem voor haar leden jaarlijks een fietsdag, een uitje en – bij voldoende belangstelling – een weekendje weg met de leden, ereleden en aanhang.
Het muziekgenre verschilt. Er worden liederen ten gehore gebracht welke al  een jarenlange bekendheid hebben in de kerk, maar ook worden hedendaagse liederen aangepast naar de verschillende stemgroepen binnen het koor. Hierdoor biedt Carpe Diem  een gevarieerd muziekpakket aan, die zowel jong als oud aanspreekt. Om dit te versterken wordt er ook in verschillende talen gezongen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Pools, Latijns etc. Carpe Diem geeft aan enthousiast te zijn over de Music Days en zij hopen dat dit een daverend succes zal worden, zodat dit hopelijk een vervolg zal krijgen. Voor het koor is dit tevens een kans om zich ook buiten de kerk te laten horen en andere belangstellenden te laten genieten van hun zangkunsten.
Het bovengenoemde kan natuurlijk alleen als er ook wekelijks wordt gerepeteerd. Het jongerenkoor Carpe Diem repeteert iedere woensdagavond bij Stichting Erve Kampboer van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Naderhand is er gelegenheid om gezellig na te kletsen.
Jongeren, zowel dames als heren kunnen richten richten tot Francis Engbers ([email protected] of tel. 06-23001204).
 
Een eigen kraam
Op zondag 21 september vindt er ook een leuke Noabermarkt plaats op het Noaberplein. Er zijn nog plaatsen vrij, de kosten voor een kraam is €25. Heeft u interesse om op deze muzikale en gezellige dag met een kraam te staan, stuur dan een mail naar: [email protected]
Enjoy The Music begint om 13.30 uur op het Noaberplein bij Erve Kampboer te Geesteren, de Noabermarkt start om 13.00 uur. Entree voor beide is gratis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen