Cross van Vasse dient zich aan

Foto:

SGW Vasse, beter bekend als de Cross van Vasse en ‘de mooiste wedstrijd van het jaar’, wordt op 5 oktober wederom door de Bosruiters rond de Beekzijdeweg te Vasse georganiseerd.

De samengestelde wedstrijd (SGW) is een concours waarbij de ruiter/amazone met paard of pony meerdere disciplines moet afwerken. De wedstrijd is met name bedoeld voor de beginnende combinaties, die op B- of L-niveau (paarden en pony’s) rijden en de iets meer ervaren ponyruiter op M-niveau.
Nadat de combinaties een dressuurproef (niet verplicht) en een springparcours hebben afgelegd, wordt er gestart in waar het deze dag allemaal om draait: de cross. Over een traject van maar liefst 2,5 km zijn hiervoor natuurlijke hindernissen geplaatst.
Uniek is dat de cross geheel in het bos verreden wordt. Het is een prachtig gezicht om paard en ruiter deze hindernissen in volle galop te zien nemen. Hierbij is vooral de waterbak erg spectaculair.
Dat deze cross populair is, blijkt wel uit het deelnemersveld. De combinaties komen uit heel Nederland. Dat belooft paardensport op hoog niveau. De entree is gratis, de natuur prachtig en de koffie staat klaar.
img4045
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen