Gevarieerd klassiek programma tijdens Glasrijk Concert van Lions Club

Foto:

Tubbergen staat in het eerste weekend van oktober ook dit jaar weer in het teken van Glasrijk. Een mooie traditie tijdens dit weekend is jaarlijks het ‘Glasrijk Concert’. Dat wordt dit jaar uitgevoerd op zaterdagavond, vanaf 19.30 uur, in de St. Pancratius Basiliek te Tubbergen.

Er wordt dit jaar een gevarieerd klassiek programma gebracht door het koor Ladies Only, o.l.v. Mirjam Spoelman.  Zij zullen, op orgel en piano begeleid door Louis ten Vregelaar en a capella, een aantal wereldse en kerkelijke gezangen ten gehore brengen zoals: Spring van Gustav Holst, Paradise Songs van Alexander Brent-Smith, Tota Pulchra Es van Maurice Durufle en het Ave Regina en Salve Regina van Rheinberger.
Na het optreden van Ladies Only zal Bert Roelink, als tenor-solist het Panis Angelicus van Cesar Franck voor het voetlicht brengen. Zoals gebruikelijk zal het St. Pancratius Basiliekkoor uit Tubbergen onder leiding van Jeroen Hulshof vervolgens vertolken: Domine Salvam Fac van Adrianus Giesen, het Gloria en Agnus Dei uit de Messa Brevis van W.A. Mozart met eigen solisten. Deze mis is tevens gezongen bij het 50-jarig priesterjubileum van pastor Heuven. Daarna zal Karin Hertsenberg als sopraan-soliste samen met het Pancratius Koor het Laudate Dominum van W.A. Mozart zingen, gevolgd door het Ave Maria van J.S. Bach (Gounod) als soliste. Vervolgens zal het St. Pancratius Basiliekoor wederom een tweetal nummers zingen om daarna samen met Karin Hertsenberg en Bert Roelink als solisten Steal away to Jesus, een negro-spiritual, te vertolken.
Om een compleet andere wending aan kerkmuziek te geven zal het koor het Kyrie en het Gloria van Ramirez uitvoeren uit de Misa Criolla, op gitaar begeleid door Marcel Boelaars en Mandy de Bruin en met Jaap Hazewinkel, slagwerk/percussie. Beide koren gezamenlijk verzorgen als slot van het concert het zeer bekende Hallelujah van G.F. Handel uit de Messiah.
Kaarten voor dit concert zijn te koop voor €10 bij boekhandel Heinink, VVV Tubbergen, Glasrijk infostand en via de leden van het St. Pancratius Basiliekkoor. Na het concert vindt er een after-party plaats in ’t Oale Roadhoes, waarbij de aanwezigen tegen inlevering van de entreekaart kunnen genieten van een kopje koffie. De opbrengst van het concert, ook dit jaar weer georganiseerd door de Lions Club Tubbergen, gaat naar verschillende goede doelen. De basiliek is open vanaf 19.00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen