Gemeente reikt Jeugdlintje uit aan jonge held

Foto:

Op 20 november – de Internationale Dag van de Rechten van het Kind – wordt voor de 2e keer het Tubbergse Jeugdlintje uitgereikt. Het Jeugdlintje is een jaarlijkse prijs voor jongeren tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. En dit jaar is het lintje wel heel bijzonder. Het is de eerste keer dat een lintje ontworpen door Tiemen Hams (leerling van scholengemeenschap St. Canisius) wordt uitgereikt.

Veel jongeren doen hele goede dingen en zetten zich actief in de voor de Tubbergse samenleving. Te vaak wordt dit als ‘normaal’ gezien en wordt er niet bij stil gestaan. Deze jongeren wil de gemeente Tubbergen in het zonnetje zetten. Burgemeester Stegers: “Ik heb altijd veel respect voor jongeren die zich positief inzetten voor hun omgeving, zij spelen een belangrijke rol in de samenleving. Ik vind dat heel stoer. Voor ons, de gemeente Tubbergen, is het Jeugdlintje een manier om te kunnen zeggen: ‘wij zijn trots op jullie en iedereen mag dat weten’.”
Voor wie is het lintje? 
Voor alle in de leeftijd t/m 18 jaar die gedurende enkele jaren of voor een concrete activiteit inzet hebben geleverd voor de gemeenschap. Er valt bijvoorbeeld te denken aan: 
  • een lange periode ouderen, broertjes of zussen en/of zieken helpen (mantelzorger);
  • een actie voor een goed doel organiseren; 
  • activiteiten in de buurt organiseren;
  • vrijwilligerswerk bij een sportvereniging, jongerencentrum of buurthuis en of een maatschappelijke organisatie;
  • bespreekbaar maken van onderwerpen (bijvoorbeeld: zinloos geweld of pesten); 
  • bijzondere maatschappelijke prestatie of daad. 
Wie kan een jongere voordragen?
Scholen, clubs of verenigingen, dorpsraden, media maar ook familie, buren en vrienden kunnen een jongere voordragen. 
Hoe meld je een kandidaat voor het jeugdlintje aan?
Iedereen (jong en oud) kan tot 23 oktober 2014 een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. Hiervoor kun je het aanmeldingsformulier jeugdlintje gebruiken. Het formulier is te vinden op www.tubbergen.nl. Geef op het formulier 2 referenties aan, die niet tot dezelfde familie behoren. Deze referenties kan de gemeente benaderen bij de behandeling van het voorstel.
Neem voor meer informatie, vragen of opmerkingen contact op met de Ilse Kuipers, telefoon 0546-628000 of [email protected].
De uitreiking
De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury nomineert één of meerdere jongeren voor het Jeugdlintje. Het Jeugdlintje wordt op 20 november 2014 tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door burgemeester Mervyn Stegers. De jonge held(en) ontvangen behalve een mooi aandenken ook een cadeaubon. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen